Zanka

Corona virüs salgınını kontrol altına alan komşu ülkemiz Yunanistan’da, hayat yavaş yavaş normale dönüyor. Bugün kafeler ve restoranlar yeniden hizmete başladı. Ancak bu işletmelerin şu an için sadece dış kısmında oturmaya izin veriliyor, o da bazı kurallarla…

Yunanistan’da günlük hayatta önemli bir yere sahip olan kafe, bar ve restoranlar, iki ayın ardından bugün itibariyle tekrar müşteri kabul etmeye başladı.

Hijyen kurallarının öncelikli olarak uyulacağı işletmelerde şimdilik sadece açık alanlarda hizmet verilebiliyor. İç mekanlarda ise hizmet 15 Haziran'dan itibaren başlayacak.

İşletmelerin açılan bölümleri için de yeni kurallar getirildi. İşte o tedbirler:

* Masaların düzeni her iki metrekareye bir müşteri düşecek şekilde belirleniyor.

* Her bir masada en fazla 6 kişinin bulunmasına izin veriliyor.

* Masalar arasındaki mesafe ise sandalyelerin konumuna göre 70 ila 170 santimetre arasında düzenlendi.

* Çalışanlara maske takma zorunluluğu getirildi, müşterilere için ise böyle bir zorunluluk bulunmuyor.

Öte yandan bazı işletmeler, müşterilerin kendini güvende hissetmesi için menüleri cep telefonlarından görme imkanı sağlıyor.

ADALARA GİDİŞ-GELİŞLER SERBEST

18 Mayıs itibariyle sadece Girit ve Eğriboz Adalarına ulaşıma izin verilmişti. Her ne kadar 15 gün sonrası için planlanmış olsa da, adalara gidiş gelişlerdeki normalleşme de 15 gün önceye alındı ve pazartesi itibariyle adalara gemi seferleri başladı.

Gemilerin yolcu sayısı da kapasitelerinin yüzde 50'si olarak belirlendi. Ancak kabinli gemilerde bu oran yüzde 55'i bulabilecek.

Öte yandan yat turizmi ve kamp turizmi de bugün itibariyle başladı. Yunanistan’ın “güvenli turizm alternatifleri” arasında gördüğü bu iki seçeneğin turizmde ön plana çıkması umuluyor.

SPOR TESİSLERİ

Normalleşme adımlarından bir diğeri ise spor tesislerine ilişkindi. Spor tesisleri uzun bir aradan sonra tekrar sporculara kapılarını açtı.

OKULLAR

Ülkede ilkokul, anaokulu ve kreşler ise 1 Haziran’da açılacak.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver