Zanka

Son dakika… 28 Mayıs 2020’nin corona virüs verileri açıklandı. Test sayılarında yaşanan artışla orantılı olarak, vaka sayıları arttı. Günlük vefat sayısı düştü, iyileşen sayısı 1.500'ün üzerine yeniden çıktı...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bugünün verilerini açıkladı. Bakan Koca açıklamasında, “Test sayısı düne göre 1,6 oranında arttı. Yeni vaka sayısı öngörülebilir seviyede. İyileşen hasta sayımızsa dünden 290 fazla. Gelecek günler, MASKE VE SOSYAL MESAFE KURALININ HER İKİSİNE BİRLİKTE uymamıza bağlı. Kontrollü Sosyal Hayatla riskten kaçınalım.” ifadelerini kullandı.

Son günlerde çok değişiklik kaydedilmeyen vefat sayılarında, dün biraz artış gözlenmişti. Bugün sayı düştü ama çok fark olmadı. Son 24 saatte 30 kişi daha hayatını kaybetti ve can kaybı 4 bin 461’e yükseldi. Dün can kaybı 34’tü.

Test sayılarında yaşanan artışla orantılı olarak, vaka sayılarında bugün de artış yaşandı. Son 24 saatte 1.182 yeni vaka kaydedilmesiyle birlikte, ülkemizdeki toplam vaka sayısı 160 bin 979’a ulaştı. Dün 1.035 yeni vaka kaydedilmişti.

Dalgalı bir grafik sergileyen iyileşen sayısı, dün gerilemişti ancak bugün yeniden yükseldi. Açıklanan verilere göre bir günde 1.576 vatandaşımız daha sağlığına kavuştu. Dün iyileşen sayısı 1.286’ydı.

İşte tablo:



Bu içeriğe emoji ile tepki ver