Zanka

Son dakika… 29 Mayıs 2020’nin corona virüs verileri açıklandı. Test sayısı arttı, günlük vaka sayısı az da olsa geriledi. İyileşen sayısı ise artıyor...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bugünün verilerini açıkladı. Bakan Koca açıklamasında, “Test sayısı arttı, yeni vaka sayısı azaldı. Yoğun bakım ve entübe hasta sayısında düşüş devam ediyor. Gelecek günler, el hijyenine dikkate, MASKE VE SOSYAL MESAFE KURALININ HER İKİSİNE BİRLİKTE uymamıza bağlı. Kontrollü Sosyal Hayatla riskten kaçınalım.” ifadelerini kullandı.

Son günlerde çok farklılık göstermeyen ve 30’lu rakamlarda seyreden vefat sayısı, bugün 30’un altına düştü ama az farkla. Açıklanan rakamlara göre bugün 28 kişi daha hayatını kaybetti ve can kaybı 4 bin 489’a yükseldi. Dün can kaybı 30’du.

900’ün altına düşmemesi ile dikkat çeken vaka sayıları, dün test sayılarında yaşanan artışla orantılı olarak daha da artmıştı. Bugün test sayısı arttı ancak çok ufak farklarla rakam geriledi. Son 24 saatte 1.141 yeni vaka kaydedilmesiyle birlikte, ülkemizdeki toplam vaka sayısı 162 bin 120’ye ulaştı. Dün 1.182 yeni vaka kaydedilmişti.

Dalgalı bir grafik sergileyen iyileşen sayısı, dün artışa geçmişti ve 1.500’ün üzerine çıkmıştı. Bugün rakam daha arttı. Açıklanan verilere göre bir günde 1.594 vatandaşımız daha sağlığına kavuştu.

İşte tablo:



Bu içeriğe emoji ile tepki ver