Zanka

Avrasya Araştırma, Cumhurbaşkanlığı seçim anketi sonuçlarını açıkladı. Anket sonuçları çok konuşulacak türden. Sonuçlara göre, halk Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden memnun değil. Anketin en dikkat çeken noktası ise Erdoğan ile Ekrem İmamoğlu ve Erdoğan ile Mansur Yavaş’ın olası rakiplik durumundaki tercihler…

Seçim anketleri ile adından söz ettiren Avrasya Araştırma, Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili vatandaşın nabzını tuttu. Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, anketin sonuçlarını sosyal medya hesabından açıkladı.

Anketten çıkan sonuçlara göre; Halk Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden ciddi bir oranda şikayetçi. Verilere göre sistemden memnun olmayanların oranı yüzde 66.7

Muhalefet cephesinde ön plana çıkan iki isim olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da ankette Cumhurbaşkanı Erdoğan ile karşılaştırıldı.

ERDOĞAN MI MANSUR YAVAŞ MI?

Halka “İlk turda sadece Recep Tayyip Erdoğan ile Mansur Yavaş yarışıyor olsa hangisine oy verirsiniz?” diye sorulduğunda, gelen yanıtların birbirine çok yakın olması dikkat çekti. Kararsız olanların oranı da göz ardı edilemeyecek kadar fazla.

ERDOĞAN MI EKREM İMAMOĞLU MU?

Aynı soru, Mansur Yavaş yerine Ekrem İmamoğlu konularak sorulduğunda ise fark bir anda açıldı. Kararsızların oranı ise düştü. Sonuçlara göre Ekrem İmamoğlu’nun oy oranı, Erdoğan’ın oy oranını yüzde 5,1’lik farkla geçti.

İşte anketteki diğer sorular ve sonuçları:

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
2