Zanka

Son dakika… 31 Mayıs 2020’nin corona virüs verileri açıklandı. Günlük vaka sayısı 900'ün altına indi, iyileşen sayısı ise binin altına geriledi...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bugünün verilerini açıkladı. Bakan Koca açıklamasında, “Vaka sayısı öngörülen seviyede seyrediyor. Solunum desteğine ihtiyaç duyan hasta sayısı azalmaya devam ediyor. Gelecek günler, el hijyenine özene; maske ve sosyal mesafe kuralının her ikisine birlikte uymamıza bağlı. DAHA SIKI TEDBİR, DAHA İYİ SONUÇTUR.” ifadelerini kullandı.

Önceki gün 28 olan vefat sayısı, dün 26 olarak açıklanmıştı. Açıklanan rakamlara göre bugün 25 kişi daha hayatını kaybetti ve can kaybı 4 bin 540’a yükseldi.

Çok test yapılsa da az test yapılsa da vaka sayıları 900’ün altına inmemesi dikkat çekiyordu. Dün, önceki güne oranla vaka sayılarında düşüş yaşanmıştı ancak bu büyük bir düşüş değildi. Bugün test sayısı 35 binin üzerinde olmasına rağmen vaka sayısı 900’ün altına indi. Son 24 saatte 839 yeni vaka kaydedilmesiyle birlikte, ülkemizdeki toplam vaka sayısı 163 bin 942’ye ulaştı. Dün 983 yeni vaka kaydedilmişti.

İki gün 1.500 seviyesinin üzerinde seyreden iyileşen sayısı, dün yeniden bin seviyesine gerilemişti. Bugün iyileşen sayısı binin de altına indi. Açıklanan verilere göre bir günde 989 vatandaşımız daha sağlığına kavuştu.

İşte tablo:



Bu içeriğe emoji ile tepki ver