Zanka

Korona virüs salgınında tedbir amaçlı eğitim-öğretim yılı sonlandırılmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı özel okullar, kurs ve rehabilitasyon merkezlerinde 15 Ağustos’tan itibaren en az 3 hafta süreyle yüz yüze telafi eğitimine başlanacağını açıkladı. Veliler endişeli, peki hangi tedbirler uygulanacak? İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Muammer Yıldız imzasıyla 81 il milli eğitim müdürüne, “Özel Okulların Telafi Eğitimi” konulu 5 sayfadan oluşan bir resmi talimat yazısı bugün gönderildi.

Korona virüs nedeniyle 16 Mart ve 31 Mayıs 2020 tarihleri arasında yüz yüze eğitime ara verildiği hatırlatılarak, telafi eğitimlerinin başlatılacağı bildirildi.

TELAFİ EĞİTİMİ KİMLERE YAPILACAK?

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü’nce belirlenen telafi eğitimi özel okullar, kurslar ve rehabilitasyon merkezleri olmak üzere 3 ayrı kurumu ilgilendiriyor.

Buna göre;

1-Özel okullar, 15 Ağustos tarihinden sonra okullar açılana kadar en 3 hafta yüz yüze telafi eğitimi yapacak.

2-YKS ve LGS hazırlık kursları başta olmak üzere özel öğretim kursları tedbir alarak, eğitime bugün itibariyle başlayabilecek.

3-Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri de telafi eğitimi için 15 Hazirandan itibaren açılabilecek”

TELAFİ EĞİTİMİ NASIL YAPILACAK?

*Özel okullar verdikleri uzaktan eğitimden öğrencilerin ne kadar faydalandığının ölçümünü yaparak yüz yüze telafi eğitimi yapabilecek.

*Telafi eğitimleri en az 3 hafta ve Ağustos/Eylül aylarında olacak. Ve 2020-221 eğitim öğretim yılı başlamadan tamamlanacak.

*Telafi eğitimi yapacak olan özel okulların tıbbi maske kullanımı, hijyen ve sosyal mesafenin korunması tedbirlerine titizlikle uyulması sağlanacak, uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacak.

*Telafi eğitiminde kurs, rehabilitasyon merkezi veya özel okullarda kullanılacak olan eğitim araç gereçlerinde hijyen ve dezenfeksiyon kurallarına uyulacak.

*Öğrencilerin telafi eğitimi için okul veya kurslara servislerle ulaşması durumunda da servislerde maske kullanılması zorunluluğu getirildi.

*Engelli bireylerin eğitim aldığı rehabilitasyon merkezlerinde ise servis araçlarında da tıbbi maske kullanılması sağlanacak.

ÖĞRENCİLERİN OKULA GİRERKEN ATEŞLERİ ÖLÇÜLECEK

*Ders başlamadan 45 dakika önce korona virüs tedbirleri kapsamında binanın ders için kullanılan tüm bölümleri ve ortak kullanım alanları yeniden dezenfekte edilecek.

*Kurumlarda Covid-19’la ilgili yönlendirme afişleri, sosyal mesafe uyarıları ve maske/eldiven vb malzemeler için tıbbi atık kutuları ile en antiseptikleri zorunlu olarak bulundurulacak.

*Sıra, tahta, kapı vb. alanlar deterjanlarla sık sık yıkanıp, dezenfekte malzemelerle silinip en az yarım saat kuruması beklenecek.

*Kantin, büfe vb. ortak kullanım alanlarında maske kullanılacak.

*Tüm kurumlarda temassız ateş ölçer cihazları olup ateş ölçümü yapılacak.

*Tuvaletlerde kullanılan kağıt havlu ve sıvı el sabunlukları fotoselli yapılacak.

*Ziyaretçiler dahil kurs ve okullara giren herkesin istisnasız ateşi ölçülerek binaya alınacak.

*Ateşi yüksek olan kimse okul ve kurslara kesinlikle alınmayacak. öğrencilerin de her 4 saatte bir ateşleri ölçülüp kayıt altına alınacak.

*Aileler de ateşi olan veya burnu akan çocuklarını okula getirmemekte özen gösterecek.

*Okul girişinde özellikle rehabilitasyon merkezlerinde tüm tekerlekli sandalyeler de dezenfekte edilecek.

KONFERANS VE SPOR SALONLARI AÇILMAYACAK

*Bedensel engelli bireyler başta olmak üzere okullardaki sağlık kabinlerinde çin sedye veya yastıklar tek kullanımlık olacak.

*Bireysel eğitimde kullanılan oyun hamuru, parmak boyası ve üfleme çubuğu gibi materyaller her öğrenci için özel olacak.

*Konferans salonu, spor salonu gibi toplu kullanım alanları kullanılmayacak.

*Tedbirlerin tamamından okullar sorumlu olacak. Tedbirlere uymayan okul yönetici ve personeline de ceza kesilecek.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
2