Zanka

İznik’te etkili olan sağanak yağış nedeniyle araçlar yollarda, meyve sebze bahçeleri ise sular altında kaldı. Çok büyük zarara uğrayan çiftçiler, şimdi kara kara ne yapacaklarını düşünüyor...

Bursa’nın İznik ilçesinde Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarısının ardından dün akşam saatlerinde başlayan sağanak, sabah saatlerine kadar devam etti.

Sağanak sonrası Çamdibi Mahallesi’ndeki yollarda yaklaşık 1 metre su birikintisi oluştu. İlçe merkezindeki eski hastane mevkisinde birçok iş yeri ve evi su basarken, Adalet Sarayı’nın çevresi ise göle döndü. Su birikintisinde güçlükle ilerleyen araçlardan bazıları arızalanıp, yolda kaldı.

Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) ekipleri harekete geçti ve kent merkezinden İznik’e gidip su tahliye işlemi başlattı.

“BİTTİK”

Kentte kabak, domates, şeftali ve zeytin gibi ürünlerin bulunduğu tarlalar ve bahçeleri su bastı. Bahçe ve tarlalarını su altında gören üreticiler üzüntülerini dile getirdi.

Tarlasını görünce çok kötü olduğunu belirten Mustafa Derebaş, “Kabaklarımızı toplamak için bir haftamız vardı. Şu anda mahvolduk, bittik. Tarlamızdaki bütün ürünlerimiz gitti. Bu manzarayı görünce çok üzüldük. Tarlalarda çok fazla zarar var. Ne yapacağımızı bilmiyoruz” dedi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver