Zanka

2020’de yaşanan felaketlerin sonu gelmiyor. Son olarak dün, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden kötü haber gelmişti ve ülkede yeni bir Ebola salgınının başladığı bildirilmişti. UNICEF bugün açıklama yaptı, Ebola nedeniyle 5 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu. Üstelik UNICEF’e göre başka salgınlar da bekleniyor…

Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu (UNICEF), Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde başlayan yeni tip Ebola virüsü salgınında 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Ölenlerden arasında 15 yaşında bir genç kız olduğu da belirtildi ve toplam 9 vaka olduğu duyuruldu.

UNICEF yaptığı açıklamada, "Ölen kişinin temas kurduğu herkes ve ölümcül vakalardan birinin çocuğu da dahil olmak üzere, virüs bulaşan 4 kişi daha Mbandaka'daki Wangata Hastanesi’nde izolasyon biriminde tedavi ediliyor. Ölümler 18-30 Mayıs arasında meydana geldi, ancak dün sadece Ebola ile ilgili olduğu doğrulandı” ifadelerini kullandı.

YENİ SALGINLAR KAPIDA

Demokratik Kongo Cumhuriyeti, ülkenin doğu kesiminde 2018 yılında 3 bin 406 vakanın rapor edildiği ve 2 bin 243 kişinin ölümüne yol açan salgının sona ermesi için hala mücadele ediyor. Vücut sıvısı ile bulaşan yeni tip Ebola salgını yüzde 25 ile yüzde 90 arasında ölüm oranına sahip.

Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde yeni salgınların beklendiğini bildirdi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver