Zanka

Dünyayı saran corona virüs salgını ile birlikte talebin azalmasıyla tarihi bir düşüş yaşayan petrol fiyatları, 3 ay sonra ilk kez 40 doları aştı. Şimdi gözler akaryakıt fiyatlarına çevrildi. Peki petrol fiyatı neden arttı? İşte detaylar…

Nisan ayında 21 dolar seviyesine kadar düşen Brent tipi ham petrolün varil fiyatı, 6 Mart sonrasında ilk kez bugün 40 doları aştı.

Petrol fiyatlarındaki artışta, birçok ülkenin ekonomilerini yeniden açma kararı ve küresel ekonomide dipten dönüş işaretleri etkili oluyor.

Fiyatlardaki artışta bir diğer önemli etken ise petrol üreticisi olan Rusya ve diğer bazı OPEC+ koalisyonu ülkelerinin, Temmuz’dan itibaren planlandığı gibi üretim kısıntılarını azaltmak yerine mevcut kısıntıları bir ay daha uzatma eğiliminde olduğuna ilişkin haberler.

Söz konusu artış son dönemde peş peşe zamların geldiği akaryakıt fiyatlarına da zam olarak yansıma olasılığı oldukça yüksek. Bu durumda gözler Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası’ndan (EPGİS) gelecek yeni açıklamalara çevrilmiş durumda.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver