Zanka

ABD’de George Floyd’un polis tarafından öldürülmesinin ardından ırkçılığa karşı protestolar başladı. Bir haftayı geride bırakan protestolar, yağmacılığa dönüştü. Ülke yangın yerine dönerken, dünyaca ünlü mağazalardaki ürünler talan edildi. Hatta Mercedes’in milyon dolarlık araçları bile çalındı. Hedef haline gelen markalar arasında en uyanık olan ise şüphesiz Apple. Teknoloji devi şirket, ürünlerini çalan yağmacılara öyle bir sürpriz hazırladı ki, tüm dünyanın gündemine yerleşti…

ABD'deki ırkçılığa ve polis şiddetine karşı sürdürülen gösteriler büyüyerek devam ediyor. Birçok insanın sokağa döküldüğü bu gösterileri fırsat bilen yağmacılar ise birçok mağazayı talan etti.

Apple, ABD'de corona virüs salgını sebebiyle kapattığı 100'den fazla mağazasını tekrar açmaya hazırlanıyordu ancak teknoloji devinin Philadelphia, New York, Los Angeles ve Washington'daki mağazaları protestolar sırasında yağmalandı.

Apple’ın Walnut Street mağazası da yağmalanan mağazalardan birisiydi. Birçok Apple ürünü yağmacılar tarafından çalındı.

Teknoloji devi Apple, yağmacılar tarafından çalındığı tespit edilen telefonları kilitlemeye başladı. Sosyal medyada paylaşılan bir görüntüde çalıntı telefonun ekranında şu uyarının çıktığı görülüyor:

"Lütfen Walnut Sokağı'ndaki Apple'a geri götürün. Bu cihaz bloke edildi ve takip ediliyor. Yerel yetkililere haber verilecektir"

New York Post'un aktardığına göre zorla girilen Apple Store'lardan çalınan cihazlarda bulunan bir güvenlik sistemi, çalıntı cihazların kullanılmasını önlüyor. Apple'in bu akıllıca hamlesi sayesinde artık kimse Apple ürünlerini yağmalamaya ve çalmaya cesaret edemeyecek gibi görünüyor.

 

 

 

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver