Zanka

Son dakika… 4 Haziran 2020’nin corona virüs verileri açıklandı. Günlük test sayısı 55 bine yaklaştı, vakalar artıyor...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bugünün verilerini açıkladı. Bakan Koca açıklamasında, “Test sayımız, tarama amaçlılar dâhil, 54.000’in üzerinde. Yoğun bakıma ihtiyaç duyan hasta sayımız azalmaya devam ediyor. Gelecek günler, el hijyenine özene; maske + sosyal mesafe kuralının her ikisine uymamıza bağlı. Daha iyi tedbir, daha iyi sonuçtur.” ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda vefat sayılarında önemli düşüşler kaydedilmiyor. Rakamlar aynı çizgide seyrediyor. Açıklanan veriler göre bugün 21 kişi daha hayatını kaybetti ve can kaybı 4 bin 630’a yükseldi. Dün 24 kişi vefat etmişti.

Dün, salgın sürecinin başından bu yana en yüksek günlük test sayısına erişilmişti. Testlerin artmasına bağlı olarak vaka sayılarında da artış yaşanmıştı. Bugün test sayısı daha da yükseldi ve 55 bine yükseldi ve vaka sayısı yine arttı. Son 24 saatte 988 yeni vaka kaydedilmesiyle birlikte, ülkemizdeki toplam vaka sayısı 167 bin 410’a ulaştı. Dün 867 yeni vaka kaydedilmişti.

İyileşen sayısında dün gerileme yaşanmıştı. Bugün sayı aynı eksende seyretti. Yeni verilere göre bir günde 926 vatandaşımız daha sağlığına kavuştu.

İşte tablo:



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1