Zanka

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in, dün Meclis’te yaptığı konuşmadaki "Bu ülkede AK Parti gelene kadar kadın kelimesinin adı yoktu" sözleri tartışma yarattı. Tartışmalar sürerken, Emniyet Genel Müdürlüğü’nden ‘manidar’ bir paylaşım geldi. EGM’nin 1988 yılında çekilen kadın polislerin geçit töreninden bir fotoğrafı paylaşması sosyal medyayı salladı…

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, TBMM'de dün yaptığı konuşmada kadın cinayetlerini gündeme getiren vekile yanıt verirken kullandığı “Bu ülkede AK Parti gelene kadar kadın kelimesinin adı yoktu” sözleri sosyal medyaya damgasını vurdu.

Kadınlar başta olmak üzere, birçok kişi Zengin'in sözlerini eleştirdi. AKP döneminde kadına yönelik tepki çeken uygulama ve sözler paylaşıldı.

EGM’DEN CEVAP GİBİ PAYLAŞIM

AKP'li Zengin'in sözleri tartışılırken, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Twitter hesabından bu sabah bir fotoğraf paylaşıldı.

Fotoğrafta 1988 yılındaki, yani AKP'nin iktidar olmasından 14 yıl öncesindeki, İstanbul'da 10 Nisan Polis Günü kutlamalarında kadın polislerin resmi geçidi vardı.

Birçok kullanıcı EGM'nin hesabından paylaşılan bu fotoğrafın, Zengin'e cevap olduğu yorumunda bulundu.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver