Zanka

Son dakika… 29 Haziran 2020’nin corona virüs verileri açıklandı. Vakalar yükseldi, iyileşen geriledi ve vaka sayısı iyileşeni yine geçti...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bugünün verilerini açıkladı. Bakan Koca açıklamasında, “Vaka sayımız dünkünden 18, bugün iyileşenlerdense 160 fazla. Yatırılarak tedavi edilenlerle yeni taburcu edilen hastaların sayısı dengede. Yoğun bakımdaki artış olağan düzeyde. Vaka sayılarını azaltmada yeterince kararlı, tedbirlerde dikkatli değiliz.” ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda vefat sayılarında önemli düşüşler kaydedilmiyor ve rakamlar aynı çizgide seyrediyor. Açıklanan veriler göre 18 kişi daha hayatını kaybetti ve can kaybı 5 bin 115’e yükseldi. Dün 15 kişi vefat etmişti.

Normalleşme sürecinin yanlış algılanması vaka sayılarını yükselişe geçirdi. 700’lü sayılara kadar inen sayı, yeniden binin üzerine çıktı. Geçen haftanın son günlerinde rakamlarda az da olsa düşüşler kaydedilmişti. Sayılar bu haftaya yükselişle başladı. Son 24 saatte 1.374 yeni vaka kaydedilmesiyle birlikte, ülkemizdeki toplam vaka sayısı 198 bin 613’e ulaştı. Dün 1.356 yeni vaka kaydedilmişti.

3 binin üzerine kadar çıkan iyileşen sayısında kısa süre önce çarpıcı bir düşüş yaşanmıştı. Son günlerde yeniden yükselen, vaka sayısını geçen ve 2 bin sınırına dayanan sayı, dün sert bir düşüş yaşamıştı ancak yine de vaka sayısının üzerinde kalmasıyla sevindirmişti. Bugün iyileşen sayısı yeniden geriledi ve vaka sayısının da altında kaldı. Yeni verilere göre bir günde 1.214 vatandaşımız daha sağlığına kavuştu.

İşte tablo:



Bu içeriğe emoji ile tepki ver