Zanka

Dün akşam şampiyonluğunu ilan eden ve Süper Lig’e yükselmenin coşkusunu sabaha kadar kutlayan Hatayspor taraftarları, maske ve sosyal mesafe kurallarını unuttu. Herkesin gözünün çevrildiği Bakan Koca’dan beklenen tepki, “Bu kalabalıklar, bizi salgına karşı ağır yenilgiye uğratır” sözleriyle geldi…

TFF 1. Lig 33. haftasında lider Hatayspor, küme düşen Adanaspor'u son anlarda bulduğu golle 2-1 mağlup etti ve şampiyonluğunu ilan ederek Süper Lig'e yükselen ilk takım oldu.

Hataylılar şampiyonluğu meydanlara inerek kutladı. Antakya köprü başında meşaleler yakıldı, tezahüratlar edildi, davul zurnayla şampiyonluk kutlandı. Kutlamalardaki coşku müthişti ancak korona virüs tedbirlerinden de bir o kadar uzaktı. Taraftarlarda ne maske vardı, ne de sosyal mesafe kurallarına uyuldu.

Kutlama görüntülerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ne tepki vereceği merak konusu olmuştu. Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Bakan Koca, şu sözlerle vatandaşlara seslendi:

“Hatayspor’u Süper Lige çıkaran maçta, seyircisiz maç kuralına tribünlerde uyuldu; açık havadaysa, dev ekranlar karşısında salgın unutuldu. Önümüzdeki maçlara bakmalıyız! COVID-19 solunum yoluyla, yakın temasta bulaşıyor. Bu kalabalıklar, bizi salgına karşı ağır yenilgiye uğratır.”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver