Zanka

Dünyayı saran corona virüs salgınında aylar sonra bile yeni belirtiler ortaya çıkmaya devam ediyor. Salgının merkez üssü ABD’de bir adam, 4 gün boyunca hıçkırığının kesilmemesi üzerine soluğu hastanede aldı. Testler derinleşince kişinin corona virüse yakalandığı ortaya çıktı. Başka hiçbir semptom göstermeyen adamın daha sonra ateşi de yükselmeye başladı. Uzmanlar ise bunun yeni bir belirti olabileceğine yönelik makale kaleme aldı…

 Corona virüsü salgınında vaka sayısı 19.8 milyonu geçerken tıp dünyasının saygın yayınlarından The American Journal of Emergency Medicine'da bir makale yayınlandı.

Bilimsel araştırmada dört gün boyunca hıçkırık tutan bir adamda corona virüs tespit edildiği belirtildi. Uzmanlar bunun "corona virüsün yeni belirtisi" olabileceğini duyurdu.

Makalede, 62 yaşındaki Chicagolu bir adamın dört gün boyunca hıçkırdığı ve bunun aralıksız devam ettiği kaydedilirken, “Hiç semptom göstermiyordu ve ateşi ölçüldüğünde de 37.3 derece ateşi vardı. Fakat hastaneye kaldırılıp testler derinleşince durum ortaya çıktı. Corona virüsü testi pozitif çıktı ve ciğerlerinin kapasitesinin de düştüğü görüldü. Adamın ateşi de daha sonra 38.4’e çıktı” ifadesi kullanıldı.

Yaşananları dergiye aktaran Chicago’daki Cook County Hastanesi’ndeki doktorlar, “Günlerce geçmeyen hıçkırığı olan hastaları göz ardı etmemek gerek. Doktorlar, Covid-19 hastalarında farklı semptomlara bakmalı çünkü birçok vaka semptom göstermeden ortaya çıkıyor” dedi.

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver