Zanka

Dünya corona virüsüne karşı resmen savaş veriyor. Hızla yayılan virüse karşı tedbirler üst düzeye çıkartıldı ancak en önemli tedbir kişisel temizlik… Peki ölümcül virüs havada ve yüzeylerde ne kadar süre canlı kalıyor? İşte araştırmanın çarpıcı sonuçları…

ABD'de Ulusal Sağlık Enstitüsü adına yapılan corona virüsüne yönelik araştırmanın sonuçları, New England Journal of Medicine’da yayımlandı.

Yeni virüsün dayanıklılık süreleri, 2002’deki SARS (Şiddetli Akut Solunum Yolu Sendromu) salgınına yol açan SARS-CoV-1 virüsünün canlı kalma süreleriyle kıyaslandı.

Buna göre salgına yol açan yeni tip corona virüs; bakır yüzeylerde dört saat, mukavva yüzeylerde 24 saat, plastik ve paslanmaz çelik yüzeylerde ise 72 saate kadar canlı kalabiliyor. Çalışmaya göre virüsün havada canlı kalma süresi de 3 saate kadar çıkabiliyor.

SARS’LA SÜRELERİ BENZER

BBC Türkçe’nin aktardığı raporu yazan uzmanlar, “Test edilen koşullarda SARS-CoV-2 ile SARS-CoV-1’in canlı kalma süreleri benzerlik gösteriyor” dedi.

Geçen ay The Journal of Hospital Infection’da yayımlanan bir araştırmada, SARS gibi insanlara bulaşan virüslerin, dezenfekte edilmeyen metal, cam ve plastik gibi yüzeylerde 9 güne kadar canlı kalabileceği belirtildi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver