Zanka

Milyonlar nefesini tutarak pazar günü olan oturumu bekledi. Adeta Fenerbahçe - Galatasaray derbisi gibi, iki takımın taraftarları yerini aldı. Ve kamuoyu her iki takımın atak yapmasını özellikle şu soruların sorulmasını bekledi.

Binali Yıldırım'a ;

Bu seçimi Akp kazansaydı yine de iptal edilir miydi? 

Diyarbakır'da Kürdistan kelimesini kullandınız, bunu rakibiniz söylemiş olsaydı kamuoyunda lince maruz kalmaz mıydı?

Fettullah Gülen'in şiirini okuduğunuz görüntüler için ne söylemek istersiniz? 

Bazı AKP'li yöneticilerin pontus benzetmeleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Çocuklarınızın büyük mal varlığı olduğu biliniyor. Babaları Binali Yıldırım olmasaydı yine de bu mal varlığına sahip olacaklar mıydı? 
......
Ekrem İmamoğlu' na ;

Valiye gerçekten hakaret ettiniz mi?

Yakın arkadaşınız olarakta bilinen Fatih Portakal'ın ısrarla görüntüleri gördüm demesi  konusunda fikirleriniz nedir? 

Beylikdüzü Belediyesi'nin borçlarının sizin döneminizde arttığı biliniyor. Bu konudaki açıklamanızı kamuoyu ile paylaşır mısınız?

Belediye Başkanlığı döneminizde mal varlığınızda büyük bir artış olmuş mudur?
......
Gibi soruların sorularak tatmin edici cevaplar alınması ve adayların karşılıklı tartışması beklendi.

Peki ne oldu ? 

Dağ fare doğurdu.

Moderatör de adaylar da riske girmemeyi tercih etti. İlk olarak sorular çok yüzeyseldi. Açıkçası sunucu tatmin edici cevap alıncaya kadar konukları hiç zorlanmadı. Program 3 dakikada ne istersen onu anlat kıvamındaydı. Öyle ki bazen sorunlara bile net cevap alınamadı. Herkes kendini korumaya almış, bu belayı kazasız atlatalım havasındaydı.

Binali Yıldırım'ın Sayıştay raporunu  okumamış olması gecenin en akılda kalanlarındandı.

Peki sonuç olarak kim ne kazandı ?

Bence bu programdan en kârlı çıkan sayın Recep Tayyip Erdoğan oldu. İlk olarak program; Ysk kararını, İmamoğlu'nun mazbatası elinden alınmış mağdur belediye başkanlığını bir nebze unutturacak, aynı zamanda Türkiye'de demokrasi var ve adaylar medenice tartışıyor imajı vermiştir.

Diğer yandan anketlerde önde olan İmamoğlu'nun kazanması durumunda; rakibinin Erdoğan değil Sayın Binali Yıldırım olduğu, onun kaybettiği algısı yaratılarak olası erken seçim taleplerinin önüne geçilmiş olacaktır.

Fakat yine de seçim sonrası Erdoğan'ı zor günlerin beklediği aşikâr. Ekonomi gittikçe kötüye  gidiyor, dış politikada da Amerika'nın baskıları artıyor ve ekonomik yaptırımların olacağı günler bekleniyor. Bu da Akp içinde kırılma yaratacağı, yeni bir oluşumun ortaya çıkacağı büyük olasılık olarak duruyor.

Programın İmamoğlu'na katkısı ise, günlerdir pontus ve pkk yandaşı ilan edilen İmamoğlu'nun öyle olmadığı  Yıldırım'la samimi fotoğraf vererek sadece rakibi olduğunu Akp tabanına göstermiş olduğudur.

Yıldırım'ın programda mucize yaratması beklenmiş olsa da bekleneni verememiştir. Seçim sonrası İmamoğlu'nun kazanması halinde sayın Yıldırım'ın siyasi kariyeri büyük yara alacak ve olan Binali Bey'e olacak gibi duruyor.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
2451