Zanka

Salgına rağmen tören tedbirlerle yapıldı. Beklendiği gibi Nomadland ödülleri topladı, The Father filmindeki performansıyla Anthony Hopkins ise adını Oscar tarihine altın harflerle yazdırdı…

Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından 1929'dan bu yana verilen Oscar Ödülleri, bu yıl 93. kez sahiplerini buldu. Sinema dünyanın en prestijli ödülleri kabul edilen Oscar Ödülleri, bu yıl pek çok ödül töreni salgın nedeniyle sanal sahnede ve uzaktan bağlantı yoluyla yapılırken, Los Angeles’taki Union Garı'nda yüz yüze bir etkinlik olarak düzenlendi.

Akademi Ödülleri'nde 6 dalda aday olan Nomadland En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Kadın Oyuncu ödülleri olmak üzere toplam 3 Oscar kazandı.

Frances McDormand, En İyi Kadın Oyuncu seçilirken, The Father filmindeki performansıyla Anthony Hopkins En İyi Erkek Oyuncu seçildi.  83 yaşındaki Hopkins, Kuzuların Sessizliği'nden sonra ikinci kez En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını kazanmış oldu. Bu ödül, Hopkins'e en yaşlı oyunculuk Oscar kazanan aktör unvanını da kazandırdı.

David Fincher filmi Mank 4 Oscar ödülünün sahibi oldu. Amerikalı senarist Herman J. Mankiewicz'i konu alan Mank, en iyi film, en iyi erkek oyuncu ve en iyi yönetmenin de aralarında bulunduğu 10 dalda, en fazla kategoride aday gösterilen yapıt olmuştu.

Daha önce "Oscar çok beyaz" protestolarına sahne olan Akademi'nin bu yıl, eleştirilere karşılık olarak kazananlarda çeşitliliğe önem vermesi öne çıktı.

EN İYİ YÖNETMEN ÖDÜLÜ İKİNCİ KEZ BİR KADININ OLDU

En iyi yönetmen ödülüne ise Nomadland filminin yönetmeni Asya kökenli Chloé Zhao aldı. Chloé, 93 yıllık Oscar Ödülleri geleneğinde en iyi yönetmen ödülünü alan ikinci kadın oldu.

Ödülünü kabul ederken yaptığı konuşmada, Chloé, "Bu ödülü, ne kadar zor olursa olsun içlerindeki iyiliğe ve birbirlerinin içindeki iyiliğe tutunmak için cesaret ve inanca sahip olanlar için alıyorum" dedi.

Bu yıl Oscar'da Chloé'nin yanı sıra Promising Young Woman filminin yönetmeni Emerald Fennell da aynı kategoride gösterilen ikinci kadın yönetmen olmuştu.

Daha önce 2010'da Hurt Locker filminin yönetmeni Amerikalı Kathryn Bigelow almıştı.

İşte 93. Oscar Ödülleri'nin kazananları:

En İyi Film: Nomadland

En İyi Kadın Oyuncu: Frances McDormand – Nomadland

En İyi Erkek Oyuncu: Anthony Hopkins - The Father

En İyi Yönetmen: Chloé Zhao – Nomadland

En İyi Görüntü Yönetmeni: Mank - Erik Messerschmidt

En İyi Orijinal Senaryo: Emerald Fennell-Promising Young Woman

En İyi Uyarlama Senaryo: Florian Zeller ve Christopher Hampton - The Father

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Daniel Kaluuya - Judas and the Black Messiah

En İyi Uluslararası Film: Another Round (Danimarka)

En İyi Saç ve Makyaj Tasarımı: Ma Rainey’s Black Bottom

En İyi Ses: Sound of Metal

En İyi Kostüm Tasarımı: Ma Rainey's Black Bottom

En İyi Belgesel: My Octopus Teacher

En İyi Görsel Efekt: Tenet

En İyi Kısa Film: Two Distant Strangers

En İyi Animasyon Film: Soul

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Youn Yuh-jung – Minari

En İyi Müzik: Soul

En İyi Orijinal Şarkı: Fight For You - Judas and the Black Messiah

En İyi Prodüksiyon: Mank

En İyi Kurgu: Sound of Metal

En İyi Yapım Tasarımı: Mank

Jean Hershol İnsanlık Ödülü: Tyler Perry - Perry Vakfı

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver