Zanka

Ocak ayında 20 bin lira gelen elektrik faturasına tepki gösteren Moda Sahnesi, faturayı ödememe kararı almıştı. Sahnenin bugün elektrikleri kesildi. Konu sosyal medyada tepkilere neden oldu, tepkilerin ardından elektrikler yeniden açıldı. Moda Sahnesi "Neden?" diye sordu...

Yılbaşında gelen elektrik zamlarının ardından, Moda Sahnesi’nin aralık ayında 7 bin lira olan elektrik faturası Ocak ayında 20 bin liraya çıkmıştı.

Moda Sahnesi Ocak ayında gelen faturaya tepki göstererek, “Bu fahiş artış bir tiyatronun ödeme kapasitesini sınırlarını aşıyor. Bu fahiş elektriğini kabul etmiyoruz, bu nedenle faturayı ödemiyoruz” açıklamasında bulunmuştu.

Faturayı ödememe kararı alan ve şubat ayında ihtar gönderilen tiyatro sahnesinin, bugün elektriği kesildi. O anlar Moda Sahnesi’nin sosyal medya hesabından “Elektriğimizi kestiler” notuyla paylaşıldı.

GERİ ADIM ATILDI

Sosyal medyada olayla ilgili tepkiler üzerine Moda Sahnesi’nin elektriği yeniden açıldı.

Sahneden yapılan ilk açıklamada “Gelen tepkiler üzerine elektriğimizi az önce gelip tekrar açtılar. Sesimize ses olan medya kuruluşlarına, muhabir arkadaşlarımıza, seyircilerimize, dostlarımıza teşekkür ederiz. 19.30’da fuayedeki basın açıklamasından sonra 20.30’da oyunumuzu oynuyoruz” denilirken, ikinci paylaşımda ise “Bu sabah 10.30’da kestiğiniz elektriği neden 14.30’da geri açtınız @enerjisa? Bu sorunun yanıtını istiyoruz?” diye soruldu.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver