Zanka

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası müzikle ilgili “Kusura bakmasınlar. Gece, kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yoktur” açıklaması tartışmalara neden oldu…

Kabine toplantısı sonrası alınan kararları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müzikle ilgili sınırlamayı daha ileri bir saat olan 24.00'e çekiyoruz. Kusura bakmasınlar. Gece, kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yoktur” ifadelerini kullandı.

Bu açıklama sosyal medyada büyük tepkilere neden oldu. Twitter’da ‘#kusurabakıyoruz’ etiketi ile kısa süre içinde on binlerce paylaşım yapıldı ve etiket gündemin ilk sırasına yerleşti.

Redd grubu da sosyal medyadan bir çağrıda bulundu:

* Pandemi süresince yasaklardan neredeyse en fazla etkilenen sektörlerden biriyiz. Bu durumun ihmalden öte ideolojik olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. İktidarın içki ve tütün mamüllerine ilişkin sponsor ve reklam yasakları ile zorlukla ayakta kalan tükenmek üzere.

* Sanata, eğlenceye, çok renkliliğe, yaşam biçimine müdahaleye daha ne kadar sessiz kalabiliriz? İktidar öyle istiyor diye yaşam biçimlerimizin geldiği durum ortada. müzisyenler, dinleyiciler, tüm paydaşlar dayanışma içinde bu "rahatsızlık verme" meselesine itiraz etmeliyiz.

* Gece 12'de enstrümanlarımızı çalarak, müzik açarak, şarkı söyleyerek #kusurabakıyoruz demeye ne dersiniz?



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1