Zanka

‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ adlı şarkısında geçen sözler nedeniyle bazı kesimler tarafından hedef alınan Sezen Aksu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine yönelik “O uzanan dilleri yeri geldiğinde koparmak da bizim görevimizdir” sözleri üzerine ‘Avcı’ isimli bir şiir kaleme almışı. Usta sanatçının şiirini bestelemeye karar veren dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, “Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışırım layık olmak için” dedi…

Sezen Aksu, 2017’de çıkan ‘Şahane Bir Şey Yaşamak' adlı şarkısında geçen “Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e” sözleri nedeniyle, 5 yıl sonra hedef alınmıştı. İktidar ve iktidara yakın kesimlerin sert sözlerine karşılık, muhalefetten ve sanatçılardan Minik Serçe’ye destek gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bir Cuma namazı sonrası cemaate seslenerek, isim vermeden Sezen Aksu’yu hedef almıştı ve “Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yeri geldiğinde koparmak da bizim görevimizdir. Havva validemize kimsenin dili uzanamaz. Onlara da had bildirmek bizim görevimizdir” diye konuşmuştu.

Bu sözlerin ardından usta sanatçı Sezen Aksu, suskunluğunu bozmuştu ve bir açıklama yayınlamıştı. Açıklamasında cevaben yazdığı ‘Avcı’ adlı şiirini de paylaşmıştı.

Piyanist ve besteci Fazıl Say, Sezen Aksu’nun yazdığı şiiri besteleyeceğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Say, şu ifadeleri kullandı:

* Hepinize güzel bir gün dilerim. Sessiz bir odadayım. Önümde “Avcı” adındaki şiir. Nasıl bestelerim diye düşünüyorum. Merak etmeyin, Şairinden izin aldım. Kendisi bestelemeyecekmiş, yapmak isterim bu durumda, Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışırım layık olmak için.

* Bir “kadın şairler” projemden bahsetmiştim. 2023’e yetiştireceğim. Gülten Akın, Birhan Keskin, Nilgün Marmara, Gonca Özmen, Lale Müldür ve daha pek çok şair, genç şairler de var,15. Yüzyıldan Zeynep Hatun da var. Elbetteki Sezen Aksu da var. Ve bence en anlamlı şiiri.. Çalışmaya.

SEZEN AKSU’NUN AVCI ŞİİRİ

Aksu’nun yazdığı ‘Avcı’ adlı şiirin dizeleri ise şöyle:

“Sen beni üzemezsin

Zaten çok üzgünüm

Nereye baksam acı

Nereye baksam acı

Ben avım sen avcı

Vur bakalım….

 

Sen beni sezemezsin

Dilimi ezemezsin

Nereye baksam acı

Nereye baksam acı

Kim yolcu kim hancı

Dur bakalım…

 

Beni öldüremezsin

Sesim, sazım, sözüm var benim

Ben derken ben herkesim”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver