Zanka

Serdar Orçin ve Sezin Akbaşoğulları’nın başrolde oynadığı Ceviz Ağacı filmi Altın Portakal'da yarışacak.

Faysal Soysal’ın yönetmen koltuğunda oturduğu Serdar Orçin ve Sezin Akbaşoğulları’nın başrollerinde yer aldığı Ceviz Ağacı filmi pazar akşamı Antalya’daki gala ile seyirciyle buluşuyor.

Ceviz Ağacı'nın 5 yıldır üzerinde çalışan Faysal Sosyal aynı zamanda festivallerden birçok ödülle dönen Üç Yol'un da yönetmeni. 

Faysal Soysal'ın Türk sinemasının en cesur yönetmenlerinden olan Ömer Kavur’a selam niyetiyle Akrebin Yolculuğu filminin geçtiği Göynük'te çekimlerini gerçekleştirdiği Ceviz Ağacı filmi Türkiye-İran ilk ortak yapımı olma özelliği taşıyor.

Ceviz Ağacı filmi ilk defa bu yıl ‘Öze Dönüş’ sloganı ile Türk sinemasına yeniden Ulusal Yarışma bölümünü kazandıran Antalya Film Festivali’nin yarışma bölümünde sinemaseverlerle buluşacak. Filmin galası 27 Ekim 2019 Pazar akşamı saat 19:30'da AKM-Aspendos salonunda yapılacak.

Filmin konusu ise şöyle;

Birçok açıdan silik ve pasif bir karaktere sahip edebiyat öğretmeni Hayati, karısı tarafından hor görülüp terkedilir. Bir süre sonra ataerkil özellikteki kasabada kimliği belirlenemeyen bir kadın cesedi bulunur. Hayati cesedin karısına ait olduğunu iddia edip başkasının işlediği cinayeti üstlenir. Peki ama işlemediği bir cinayeti neden üstlenir insan? Film bu sorunun peşinde insanın en saklı, en gölgede kalmış, derin taraflarını aydınlatmaya çalışırken tutunamayış, kadın cinayetleri, şiddetin binbir yüzü, kaderin silinmez izleri, edebiyat, tutkular ve pişmanlıklar gibi uğraklarıyla dünya yüzünde insan için özne olarak var olmanın imkanını sorguluyor.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver