Zanka

Serkan Macit


Serkan Macit

Ankaragücü TFF 1. Ligin bütün istatistiklerini de güncelleyerek adım adım Süper Lige koşuyor.

En son kurbanı belki de ilk 2 için son şansını deneyen Erzurumspor oldu. Maç öncesi herkes hava ve saha koşulları nedeniyle maçın zor geçeceğini tahmin ediyordu zaten, birde buna hakem Tugay Kaan Numanoğlu eklenince maçın son dakikaları bitmedi adeta.

Aslında Murat Uçar’a yapılan net penaltı verilse ve skor 2-0’a gelse ne Yasin oyundan atılırdı, ne Pinto ciddi sakatlık geçirir, ne de 12-13 dakikalık uzatma görürdük. Murat daha önce forma giydiği Erzurumspor’a saygısından pozisyon sonrası belki hiç tepki göstermedi ama maçın hakemi ilk dakikadan itibaren gergin bir atmosfere sahip Erzurumspor tribünlerinin etkisinde kalarak orta noktayı gösteremedi. Maçın kahramanlarından Yusuf’un kritik kurtarışı sonrası yerde kalması, sporcu sağlığı açısından tehlike arz ettiği halde oyunu devam ettirmesi, Yasin’i attığı pozisyonlardan daha ağır pozisyonlarda Erzurumspor’lu oyuncuları pas geçmesi maç öncesi Erzurum’da oluşturulan Ankara’lı hakem lobisinin nasıl Ankaragücü’nü vurduğunun en büyük göstergesiydi.

Erzurum maçı sonrası Ankaragücü artık işin %90’nını bitirmiş durumda. Bu hafta oynanacak Bandırmaspor maçının kazanılması çok büyük bir engeli aşmak dışında rakibinde ilk 2 şansını kaybetmesi adına da önemli. Kritik haftaları geçerken Ankaragücü, önce tabi ki kazanmayı isteyecek, olmuyorsa da yenilmeyecek. Camiada en son Gümüşhane maçı sonrası görülen birlikteliğe benzer bir hava yakalanmış durumda.  Taraftarlar Erzurum maçı sonrası Havaalanında takımı bağrına bastı. Hafta sonu oynanacak Bandırmaspor maçının kapalıya yakın bir tribün desteği ile oynanacağını şimdiden belli.

Ankaragücü’ne gönül verenler artık şunu kabul etmeli. Mustafa Dalcı’yı yetersiz bulsan da, Yönetimi 2 sezon üst üste takımı düşürdüğü için eleştir sende, Başkan Faruk Koca’ya seçimde verdiği sözleri tutmamakla suçlasan da, bazı futbolcuları beceriksiz bulsan da Ankaragücü adım adım Süper Lige koşuyor. Dün Erzurumspor maçı sonrası birçok taraftar galibiyetin tadını çıkarmak yerine  haftaya Pinto sakat,Yasin yok Bandırma’yı yenemeyiz türü paylaşımlarda bulunuyordu.

Ben kendi adıma bu konuda ki düşüncemi yazayım. Mustafa Dalcı mevcut haliyle henüz Süper Ligi götürecek kapasitede değil bana göre ama bu lig için, rakip takımlar da göz önüne alındığında takımı üst lige taşıyor. Yanlışları var mı var, hatalı tercihleri var mı var, sonuçta ligin en az gol yiyen en çok kazanan takımı. Oyuncu tercihlerinde Hocayı en çok eleştiren isimlerden biriyimdir. Sonuç olarak futbolcuların hafta içi performanslarını gören o. Kimse bile bile kendi ayağına sıkmaz. Ankaragücü’nün rakiplerine göre bu ligin birkaç adım üzerinde olması Hoca için büyük avantaj.

Artık bazı şeyleri sezon sonuna bırakmak gerekiyor. Sahaya ruhlarını koyan futbolcu bunu fazlasıyla hak ediyor. Kapasitesi yeter yetmez ama sahaya kim çıksa mücadele ediyor. Yusuf, Erdem, Sinan üçlüsü öyle motive öyle inanmışlar ki diğer oyuncuların başka şansı yok zaten. Bandırmaspor maçı futbolcuların bu sene ki performanslarını taçlandırma maçı. Alınacak 3 puan sonrası Stadın nasıl bir atmosferde olacağını tahmin etmek zor değil.

Erzurumspor maçının birde çirkin yüzü vardı. Erzurumspor sadece Ankaragücü’ne değil, kendi oyuncularına da anlamsız bir agresiflik içindeydi. Doğunun Dadaşlarına açıkçası hiç yakışmadı. Özellikle Akın’ın yerde yattığı anlarda atılan yabancı cisimler çok kötü görüntüler oluşturdu Erzurum’lular için. Tabi o anlarda Yusuf ve Sinan’ın arkadaşlarını korumak için siper olmaları da Ankaragücü’nün nasıl bir takım ruhuna sahip olduğunu da bizlere gösterdi.

Daha öncede söyledim. Bütün olumsuz görüşleri, düşünceleri artık bir kenara koyalım. Eleştirmeyelim demiyorum tabi ki eleştireceğiz ama takımın şu durumunun da tadını çıkaralım. Camia dışında gözlem yapanların Ankaragücü taraftarı mutsuzluktan besleniyor tezlerini de çürütelim. Öyle ya da böyle ortada bir başarı hikâyesi var. Birazda güzellikleri konuşalım. Maç sonu Spor Anki canlı yayınında Orhan Sal ve arkadaşları çok güzel iş çıkardı. Orhan abiyi ve arkadaşlarını yürekten kutluyorum. Geçen hafta Viralspor’da Metiner Erdem Başkan Faruk Koca ile yine güzel biri işe imza atmıştı. Sporanki gibi, Viralspor gibi Ankara’ya emek veren isimlere destek vermek gerekiyor.

Bizden bahsetmek gerekirse 4 ayda 500 aboneye ulaşan bir kanal oldu Zanka Spor TV. Kuruluş aşamasından sonra birçok şanssızlık yaşadı. Yavaş yavaş toparlıyoruz. Muhabbet Futbol her Pazartesi aralıksız devam etti bu süreçte. Sevgili Filiz Bulut Güven Oyunun Kuralı’na bir süre ara verse de yeniden start verdi. Sevgili Murat Kaya’nın efsane isimlerle röportajlarına devam edecek. Astra Spor aylık olarak yayında olacak. 1-2 ay içinde birbirinden farklı içeriklerde kanalda yerini alacak. Size vereceğim tek söz şu olur. Ankaragücü her hafta Muhabbet Futbol’da yer alacak.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
74