Zanka

Serkan Macit


Serkan Macit

Sıradaki Gelsin

Ankaragücü geçen hafta Erzurumspor maçını kazandıktan sonra işin yüzde %50 sini bitirdi demiştik. Bandırmaspor galibiyeti ise bu oranı %70-80’lere çıkardı. Lige ilk 2 takımın direk çıktığı göz önüne alınırsa 3. ile arasında 12 puanlık fark birde buna ikili averajda eklendiğinde bu saatten sonra çok farklı faktörlerin devreye girmesi gerekir Süper Lige çıkamaması için.

Bandırmaspor maçının analizine geçmeden önce bir konuya değinmek gerekiyor. Yönetimin ve futbolcuların taraftarı maça davet etmesi, aşı zorunluluğu ve 12 yaş altına yasağın kalkması bu sene tribünleri ilk defa bu kadar dolu gördük. Maç saati gişelerde yoğunluk ve turnikelerde yaşanan arıza nedeni ile maça 25. Dakikada ancak girebilenler oldu. Bu gişelerde yoğunluğun yaşandığı her maç benzer sıkıntıların yaşanmasına artık kimin görevi ise bir çözüm bulunsun. Dünyanın başka hiçbir ülkesinde maça gelen taraftara bu kadar eziyet edilmesi mümkün değil.

Öğlen maçlarında Erzurumspor’un maçı kaybetmesi, Bandırmaspor’un maça daha hırslı başlayacağının habercisi oldu. Maçın başında Bandırmaspor’un etkili oyunu dakikalar geçtikçe yerini Ankaragücü’nün kontrollü oyununa bıraktı. Pinto ve Yasin’in yokluğunda takımın hücum yönü en etkili oyuncusu Murat’ın sol kanatta oynaması, takımı frenlese de özellikle 2. Yarıdan itibaren hâkimiyet tamamen Ankaragücü’ne geçti. Maçın bana göre en etkisiz ismi Zahid, Geraldo’nun güzel asisti ile golü bularak maçın skorunu belirledi.

Sene başında Ankaragücü kadrosunun yetersiz olduğu, Süper Ligin çok zor olduğu ve play-off’un bile adının geçmediği bir eleştiri dönemi yaşadık. Bandırmaspor maçı gösterdi ki bana göre bu Ligin en iyi takımı karşısında bile Ankaragücü çok zorlanmadan kazanabiliyor. Bunda oyuncuların hepsinin özverisi ve futbol karakterinin büyük payı var. Erdem,Yusuf ve Sinan’ın inanılmaz uyumu, Abdullah’ın son haftalarda ki artan performansı, İshak’ın ona eşlik etmesi, Murat’ın hiç bitmeyen enerjisi derken takım olarak ortaya takır takır işleyen bir çark çıkıyor. Kim sahaya çıkan dişlide yer alırsa alsın o çark düzgün bir şekilde dönmeye devam ediyor.

Ankaragücü kadro olarak bu lig için bir beden büyük bunu kabul etmek gerekiyor. Transfer yasağının kalkmaması, mevcut kadrodan oyuncuların gitmesi, rakiplerin yaptığı transferler bile arada ki kalite farkını kapamaya yetmiyor. Galiba biz TFF 1. Lig için fazla bir anlam yükledik. Daha önce TFF 2.ligden geldikten sonra Süper Lige çıkarken bize o lig zor gelmiş, onda bile inanılmaz bir seri yakalanmıştı. Şu anda Süper Ligden düşmüş, kadrosunda Süper Lig ve TFF 1. Lig tecrübesi bulunan oyuncuların bulunması bu lig için yeterliymiş işte.

Ankaragücü bu ligin istatistiksel olarak her anlamda ligin en iyisi. Belki de bugüne kadar görülmedik bir başarı dönemi yaşıyor sarı-lacivertliler. Ortada inkâr edilemez bir başarı var. Şimdi bu başarıyı futbolculara, yönetime mal etmek Mustafa Dalcı’ya büyük bir haksızlık oluyor. Sezon başından beri düzenli olarak eleştirdiğimiz, galip gelinen maçlardan sonra adı anılmayan ama mağlup gelinen her maçta faturanın kesildiği bir isim Mustafa Hoca. Buna rağmen hiçbir zaman duruşunu bozmadı, taraftarla ve basınla tartışmaya girmedi. Bandırmaspor maçı sonrası bile sosyal medyada ağır eleştiriler yapıldı Hocaya. İngilizler bir teknik direktörün takıma katkısının %30 civarında olduğunu düşünürler. Mustafa Hocanın da gelinen noktada katkısının bundan az olduğunu düşünmüyorum.

Erzurumspor Yücel İldiz ile Bursaspor Tamer Tuna ile dün itibariyle yollarını ayırdı. Daha önce Eyüpspor, Kocaelispor benzer süreçlerden geçti. Başkan Faruk Koca en ağır eleştirilerin yükseldiği dönemde bile Hocanın yanında durdu. Teknik Direktör değişikliği riskine girmedi. Aşı tutar mı? Tutmaz mı? Denemedi. Ağır bir sorumluluk aldı hem yasağı açmadı hem de Hocayı tüm eleştirele rağmen görevde tuttu. Bugün camiada herkes mutlu, yüzler gülüyor ama sanırım herkesten mutlu olan kişi Başkan Faruk Koca, arkasından da Mustafa Dalcı’dır.

Haftaya Manisaspor maçı da kazanılırsa iş %100 biter. Bu saatten sonra 5 maçlık avantaj takımı rahatlattığı gibi, oyun olarak da sahaya daha güzel yansıyacaktır. Zor denilen bir sezon beklenenin altında bir zorlukta geçiyorsa bize de bunda emeği geçenlere teşekkür etmek düşer. Sezon sonu takımdan ayrılacak isimler kim olursa olsun onlara da vefasızlık yapmadan güzel bir veda yapılması gerekir.

Her pazartesi 19:00 da Zanka Spor Tv’de canlı yayında olduğumuzu ve kanalımıza abone olmayı unutmayın hatırlatmasını da yaptıktan sonra herkese iyi haftalar diliyorum.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
15