Zanka

Serkan Macit


Serkan Macit

Ülkemizde yaşanan deprem felaketinden sonra ara verilen lig yeniden başladı. Deprem sonrası Ömer Erdoğan ile yollarını ayıran Ankaragücü, Sedat Ağçay ile çıktığı Beşiktaş deplasmanından 2-1 lik bir skorla mağlup döndü.

Beşiktaş karşısında herkes Sedat Hocanın ne yapacağını merak ediyordu. Geçen hafta Zanka Spor TV de yaptığımız programda da söylediğimiz bir şey vardı. Ankaragücü’nün şu anda macera arama lüksü yok. Doğrudur Sedat’ın bu takıma katkısı olmuştur, hırsı ile genç oyunculara örnek olmuştur ama her hangi bir tecrübesi yokken, hem de böyle kritik bir süreçte göreve getirilmesi çok büyük riskti. Beşiktaş maçı ortaya konan oyun, rakiplerinin puanlar alarak seni âdete ligin dibine doğru ittiği bir ortamda görüldü ki çıkış kaynağın Sedat olamaz. Maç sonu sosyal medya platformlarında gördük ki geçen hafta bizi eleştirenlerde dâhil herkes de bir hoşnutsuzluk.

Ankaragücü Yönetimini çok eleştiriyoruz diye bizlere tepki gösterenler var. Gerekçeleri de sosyal projeler, oyuncuların ödemeleri gibi konular gösteriliyor. Ortada sportif bir başarı var mı? Tesisleşme ya da kulübün kendi kaynağını yaratma gibi bir şey? Gelen giden 90 futbolcu, yanlış olmasın 6 Hoca ve bunların hepsi için geçen süre 3 yıl. Bu tabloda kim eleştirilmeli mesela. Taraftar mı? Basın mı? ya da başka birilerimi. Taraftar desteğini veriyor, yerel idarelerden destek geliyor, basın ayağında dozunda eleştiri dışında ( haklıysa tabi eleştirecek) her hangi bir art niyet yok.

Başkan Faruk Koca iyi bir iş adamı, tecrübeli bir siyasetçi, herkes tarafından da üslubu, yapıcılığı ve sportmenliği nedeniyle de takdir gören biri. Ancak Başkanın kötü bir huyu var inadı. Önce Mustafa Dalcı, arkasından Emre Yıldız inadı, geldiği günden beri yıldızı çok barışmadığı Ömer Erdoğan ile yolların ayrılması ve çevresinde başkanı yanlış yönlendiren isimler derken bugüne gelindi. Deprem nedeniyle futboldan uzak kaldığımız süre olmasa Konyaspor maçı ile Beşiktaş maçı arasındaki süre için bu kadar kısa sürede bir camia nasıl dibe sürüklenir izahı yok. Deprem olmasaydı Faruk Koca, Ömer Erdoğan basın toplantısı çok şeye gebe, birçok sorunun cevabını bulacağımız bir toplantı olacaktı ama maalesef mümkün olmadı.

Bugün lig bitmiş olsa, Hatayspor ve Gaziantep FK maçlarından alınacak puanlar takımlara dağıtılmış olsa Ankaragücü Ümraniyespor ile birlikte lige veda eden 2. Takım oluyor. (Kasımpaşa var diyen arkadaşlar Hatay ve Antep maçları 3-0 tescil edilecek bu nedenle 2’li averajda üste çıkıyor) Sene başında Avrupa diyenler, Arsenal diyenler şu anda Lig kalmayı hedef koyuyorsa, sezon başından beri bunu söyleyen bizlere neden tepki verildi. Çok güzel videolarla imza atan isimler sessiz sedasız giderken bilinen şu ki borç yükü katlanarak artıyor.

Sene başında bende dâhil yorum yapan arkadaşlarımın hepsi bu takım düşmez dedik. Şu an görüyoruz ki ligden 4 takım düşseymiş gerçekten iş mucizelere kalırmış. Ankaragücü’nün bundan sonra ki tek hedefi  Yönetim, taraftar, futbolcu, basın, yerel yönetimler, şehir artık kim varsa evindeki maçları kazanmak olmalı. Bu yüzden bu hafta Alanyaspor maçı çok önemli. Alınacak bir galibiyet umutları tazelemek adına önemli. Olası kötü bir sonuç ilerisi için çok daha kötü günlerin habercisi olur.

Ankaragücü’ün bu girdaptan çıkarabilecek Hoca Sedat değil. Bunu biz gördük, Sedat için bu camianın çocuğu şans verilmeli diyenler bile gördü ama Sayın Faruk Koca’nın yeni bir isim düşünmediğini biliyoruz. Hatta dün oynanan maç ile ilgili olumlu görüşte olduğu söyleniyor. Zaten Sedat maç sonu açıklaması bize gösteriyor ki sadece Başkan Koca değil, Sedat Ağçay’la birlikte herkesin mutlu ve umutlu. Sene başından beri yaptığımız yorumlar maalesef hep bizi haklı çıkardı ama inşallah bu sefer biz yanılırız ve Yönetimin dediği gibi Ankaragücü’nün küme düşme gibi bir derdi olmaz. Aslında konuşulacak, yazılacak çok konu var. En basitinden zaten sakatlığı nedeniyle 6 aydır futbol oynamayan birini transfer ederek girilen risk, üzerine oyuncunun maç yapmadan sakatlanması ve 4-6 hafta arası oynayamayacağının açıklaması neresinden bakılırsa fiyaskodur. Ankaragücü’nün paralarının nasıl çarçur edildiğinin de en güzel örneğidir. Israrla son transferler Ömer Erdoğan yaptı diye söyleyip dursunlar bu transferlerin kimin tercihi olduğu konusunda beni ve birçok kişiyi ikna edemezler.

Alınan galibiyet sonrası moral olarak kötü bir hafta bekliyor sarı-laciverte gönül vermişleri.10 Mart’ta gösterime girecek Tek Yürek Ankaragücü filmi, Beşiktaş maçında giyilen formadan sonra bu hafta biraz olsun moralleri düzeltmeye yarayacak diğer bir sebep olacaktır. Şimdiden film için maddi manevi emeği geçen herkese teşekkür ederim. .

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
151