Zanka

Serkan Macit


Serkan Macit

Kahramanmaraş Merkezli 10 ilimizi etkileyen depremden sonra lige verilen ara sonrası lig erteleme maçları ile birlikte yeniden başlıyor. Depremin vurduğu iki şehrin Süper Lig temsilcisi takımları Hatayspor ve Gaziantep FK’nın bu sezon ligden çekilmesi ile birlikte ligde düşen takım sayısı başta olmak üzere birçok değişiklik oldu.

Bu sene Süper ligden 4 takımın düşmesini planlayan TFF,  yaşanan deprem sonrası değişikliğe giderek düşecek takım sayısını 2’ye indirdi. Ligin bundan sonra ki sürecinde diğer takımlara Hatayspor ve Gaziantepspor maçları için 3’er puan yazılacak. Böylelikle takımlar 6 puanı maç oynamadan puan hanelerini yazacaklar. Tabi ki federasyon bu kararı alırken eşitlik ilkesine aykırı biri işlem yapmış oldu. Deprem acısı nedeniyle insanların Spor konuşmaktan kaçınması nedeniyle de konu çokta  gündeme gelmedi.

Sezonun 2. Yarısında Ankaragücü, Trabzonspor, Sivasspor ve Kasımpaşa, Hatayspor ya da Gaziantepspor ile maçlarını oynadı. Sivasspor oynadığı maçtan 3 puan alırken Ankaragücü, Trabzonspor ve Kasımpaşa maçlarını kaybetti. Buna göre Ankaragücü, Trabzonspor ve Kasımpaşa, ligden çekilen takımlardan hanelerine 3 puan yazarken diğer takımlar 6 puan alacak.

 

15.MKE ANKARAGÜCÜ

 

22

16.KASIMPAŞA A.Ş.

 

22

17.BITEXEN GİRESUNSPOR

 

21

18.İSTANBULSPOR A.Ş.

 

21

19.HANGİKREDİ ÜMRANİYESPOR

 

14

 

 

Puan durumu üzerinden konuşacak olursak lig yukarıdaki şu anki puan durumuna göre bitmiş olsa Ümraniyespor ve İstanbulspor lige veda eden 2 takım olacak. Ancak Hatayspor ve Gazintep FK maçları puanları eklendiğinde 19. Sırada Ümraniyespor,18. Sırada Ankaragücü’nü görüyor oluyoruz ve lige veda eden takım İstanbulspor yerine Ankaragücü oluyor. Maç oynanmada alınan puanlarla bir takımın kaderi nasıl değişiyor daha iyi anlaşılmıştır sanırım. Trabzonspor’un gelecek sezon ki Avrupa Kupası hedefi ve Ankaragücü ile Kasımpaşa’nın ligde kalma hedefleri için Federasyonun ivedi olarak bu hatadan dönmesi ve her takıma 6 puanı vermesi gerekiyor.

Ankaragücü’n de Karagümrük maçı sonrası Ömer Erdoğan istifası beklenen bir istifaydı. Ömer Hoca’nın Karagümrük maçı kazanılsa da kaybetse de istifa edeceği biliniyordu. Deprem felaketinin yaşandığı gün bir basın toplantısı ile Faruk Koca ve Ömer Erdoğan kısa bir basın toplantısı yaparak alınan kararı bir kez de basın önünde açıkladılar. Zanka Spor TV’de sezon başından beri yapılan her programda Ömer Erdoğan’ı takımın başında görmek istediğimizi dile getirmiştik. Mustafa Dalcı’nın istifası sonrası göreve gelen Ömer Erdoğan belki beklentinin altında bir performans gösterdi ama bu takıma gönül verenler için ligde kalmak adına umut oldu. Kupada yıllar sonra hem de Beşiktaş maçı ile taçlandırılmış tur, Konyaspor deplasmanından 3 puanla dönülmesi derken oluşmuş pozitif başarı bir anda yerle bir oldu.

Ömer Hocanın istifası sonrası Ankaragücü camiası alışık olduğu günleri yaşıyor. Bu camiada kim gitse arkasından bütün suç ona kalır. Fısıltı gazetesi önce birilerine, onlar başkalarına derken tüm camia bütün ihaleyi gidene yıkar. Yıllar önce Cemal Aydın transfer yapmadı diye giden Ersun Yanal’da olduğu gibi, yakın zamanda kulüpten ayrılan kaptan Erdem gibi, her şey iyi giderken bir anda ibrenin terse döndüğü ( sebebini zaten biliyorsunuz) Hikmet Karaman’da olduğu gibi. Bunun en son örneği Ömer Erdoğan oldu. Neymiş futbolcular sevmiyormuş, neymiş Emre Yıldız istifa etmiş kulüple ilgisi yokmuş vs vs. Konuyu artık burada kapatıyorum Ömer Erdoğan’a bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum. İnanıyorum ki çok iyi yerlere gelecek bizde kendisini alkışlayacağız.

Ligde kalan sürede takımı Sedat Ağçay çalıştıracak. Sedat çok hırslı, camiada sahaya verdiği mücadele ile takdir edilmiş, her kesin sevdiği bir adam. Başkanın söylediğine göre futbolcular çok seviyormuş ve Sedat’ı takımın başında görmek istemişler. Ben Başkan olsam, bu kadar kritik süreçte yola Sedat’la devam etmeyi düşünür müydüm? Bu soruya dışarıdan biri olarak cevabım düşünmem olurdu ama mevcut ortamda getirilecek bir isim bulmanın zorluğunu dikkate aldığımda, takımla ilk günden beri bir arada olan Sedat tercihini çok yanlış bulmuyorum. Zonguldak’tan, Karabük’ten adı sanı duyulmamış bir isim yerine Sedat tercihi daha akla yatan bir tercih oldu.

Ankaragücü ara transfer döneminde 5 transfer yaptı. Ben ve birçok kişi bu transferleri Emre Yıldız’ın yaptığını iddia etsek te Başkan yakım çevresine Ömer Erdoğan’ın tercihleri olduğunu söylüyor. İnşallah diyelim bari giderayak Ömer Erdoğan yapmıştır bu transferleri de Emre Yıldız’ın başarısız tercihleri yine baş başa kalmayız. Yapılan 5 transferin 2 tanesi bana göre önemli. Hasan Ali Kaldırım ne oynadığını bildiğimiz takıma artı katkı sağlayacak hazır bir isim. Diğeri de Milson. Angolalı Milli oyuncu son 6 ayı çok kötü geçirse de eğer uyum sağlarsa katkı sağlayacak bir isim olur.

Ankaragücü Yönetimi en büyük hatayı Gaziantep FK ve Hatayspor’da boşa çıkan oyuncuları transfer etmeyerek yaptı. Hem performansı belli hem de çok ihtiyaç duyulan noktalara tam isabet transfer şansı kaçtı. Daha vahimi en büyük rakibin Kasımpaşa bu dönemi çok iyi değerlendirdi ve önemli isimleri kadrosuna kattı.Transfer dönemi devam ediyor inşallah Ankaragücü Yönetimi bu süre zarfında en azından forvet hattına bir transfer yaparda sezonun geri kalanında sarı-lacivertli taraftarlar düşme korkusu olmadan rahat bir sezon izler.

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
2511