Zanka

Serkan Macit


Serkan Macit

Geçen hafta alınan Alanyaspor galibiyeti sonrası sadece bir haftalık mutluluk yaşadı Ankaragücü taraftarı. Sivasspor karşısında geçtim iyi futbolu, taktik anlamında bir şeyleri, mücadele adına hiçbir şey ortaya koyamadı sarı-lacivertliler.

Sedat Ağçay Yönetiminde çıkılan Beşiktaş, Alanyaspor ve Sivasspor maçları aslında birbirinin kopyası gibi. Alanyaspor maçında oyuncuların mücadelesi ve Alanyaspor’un kötü gününde olması yanıltıcı oldu aslında. Perşembe günü zorlu bir Avrupa Kupasından çıkmış, en iyi 3 futbolcusunun kadroda yer almadığı Sivasspor karşısında varlık gösteremeyen Sedat Hoca ve öğrencileri farktan kurtuldukları için yatıp kalkıp dua etmeleri gerekiyor. Maçı tribünde izleyenler, ekran başında seyredenler nasıl takip ettiyse bu maçı, Sedat Hoca ve yardımcıları da aynı şekilde izledi maçı. Atakan tercihi için savunması hazır Hocanın. Neymiş kazanan takım bozulmazmış. O zaman bir sonra ki maç kaybeden takımı bozarsın Hocam.

Ankaragücü şu anda Hatayspor ve Gaziantepspor maçlarından takımlara 3’er puan eklendiğinde Ümraniyespor’un üzerinde sondan ikinci sırada ve küme düşüyor. Bunu her hafta ısrarla yazıyorum çünkü Kulüpte hala bunun ciddiyetinde olan kimse yok. Bu nasıl bir rahatlıktır anlamıyorum. Ömer Hocanın gönderilmesi ile boyları göğe erenler umarım Sedat Hoca yönetiminde takım dibe vurdukça küçülüp gözden kaybolmazlar. Sedat Ağçay göreve geldiğinde de aynı şeyi söyledim geçen üç haftanın ardından da aynı şeyleri söylüyorum. Sedat Ağçay’ın içinden isterse dünyanın en iyi hocası çıksın yine de göreve geleceği gün bugün değildi. Ankaragücü için tehlike çanları son sürat çalarken, Ömer Erdoğan’ın ardından en azından bu takımı toplayacak bir isim göreve getirilmesi gerekirken, her tercihi ile bizleri daha çok şaşırtan gelmiş, geçmiş en güçlü Yönetim Sedat Ağçay tercihi ile sarı-laciverte gönül vermiş insanların ayarlarını bir kez daha bozdu.

İki hafta Milli maç arası iş bilen bir Hoca ile Ankaragücü gibi bir takıma ilaç gelirdi ama olacaklar belli. Bu iki hafta Sedat Ağçay ile geçilir, dönüşte Başakşehir mağlubiyeti sonrası Sedat Ağçay görevden ayrılır. Yeni gelen Hocaya da iki, üç hafta şans verelim derken bir bakmışsın lig bitmiş hoş geldin TFF 1.Lig. Sezon başından beri bu takımın kimyasını bozmak için her şeyi yaptı Başkan Faruk Koca. Tek doğru yaptığı Ömer Erdoğan tercihi olmuştu. Doğrudur Ömer Hoca zamanı da çok puan kaybedildi, puan sıralamasında istenilen düzeye gelinemedi. Ama ben hiçbir maç futboldan bu kadar uzak bir Ankaragücü görmedim. Sanki ilk kez bir araya gelmiş 11 adam forma giyip sahaya çıkmış. Sezon başı Dalcı ile şimdi Sedat Ağçay’la kaybedilen süre inşallah sezon sonu ligde son iki olarak dönmez.

Milli maç arasında yeni bir Hoca iyi olur mu? Vallahi artık emin değilim. Çünkü bu Yönetimin yaptığı her hareket bir öncekini aratır hale geldi. 30 oyuncu transferi ile ligde senin yarından az para harcayıp, sınırlı sayıda transfer yapan takımların altında kalmak gerçekten büyük bir başarı. Daha büyük başarı ise bu halde olunmasına sebep, sözüm ona istifa edip kulüpten ayrılan ama hala bütün transfer görüşmeleri gerçekleştiren Emre Yıldız’a sahip çıkılması. Futbolda duygusallığa yer yok Sayın Koca. Emre Yıldız’ı çok sevebilirsiniz, bu sizin tercihiniz ancak Ankaragücü’nün parasını bu kadar çarçur eden bir adamı bizim sevmemizi beklemeyin. İyi insan olmak, uyumlu çalışmak filan bir yere kadar Başkan. Ankaragücü’nün adı asansör takıma çıkmışsa sosyal medyada artık bir silkelenip kendinize gelin. Ankaragücü çok büyük bir camia. Eskiden forma giymiş birçok isim var adları başarı ile anılan. Hiç onlardan yardım almayı, bu işi geçmişte bir başarısı olmayanlar yerine, ehline bırakmayı düşündünüz mü? 

Yukarıda 527 harf basmışım klavyeye. Sivasspor maçındaki futbolcu değerlendirmesine dair tek bir kelime yok. Kimi yazayım ki. Çok zorlama ile yine Ali Sowe biraz mücadele etti diyelim bir de kalecileri kritik kurtarışlarıyla listeye yazalım. Devre arası bir twit atmıştım. Daha skor 1-0 iken  “ Maçın skoru ne olursa olsun bu takımın iyi bir Hocaya ihtiyacı olduğu gerçeğini değiştirmeyecek benim gözümde. Kötü oynamak ayrı bir şey ne oynadığını bilmemek ayrı bir şey. Bu takımın bir taktiği yok. Basarak, pres yaparak her maç kazanılmıyor ekstra bir de taktik lazım o yok işte.” diye. Sonuç ortada.

Artık Başkan Faruk Koca kibiri, inatlaşmayı bir kenara bırakıp, önce Teknik Direktör koltuğunu, sonra menajerlik mevkiini doğru isimlere teslim etmek zorunda. Sene başında pasaportları hazırlayın, Ligde hedefimiz ilk beş gibi gerçeklikten uzak söylemlerin sadece lafla olmayacağını bunun için kadro mühendisliği dahil çalışma ekibinin ne kadar önemli olduğunu görerek ve Ankaragücü’nün boşa harcanacak tek bir kuruşunun olmadığı gerçeği ile her şeyi yeniden başlamak zorunda. Yok, ben böyle devam ederim diyorsa da bu takımı 3. Kez küme düşürerek adını tarihe altın harflerle yazdırır.

Son olarak da Zanka Spor TV ekranlarında program sayımızı arttırdık. Her hafta Salı günleri Muhabbet Futbol, Çarşamba günleri Spor Gündem, Perşembe günleri Futbol Arşiv ve maç sonu yaptığımız Sporun Z Raporu ile daha fazla kişiye ve konuya yer vermeye çalışıyoruz. Abone olarak, beğenerek, paylaşarak vereceğiniz destekler bizler için çok önemli.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
22