Zanka

Serkan Macit


Serkan Macit

Sedat Ağçay yönetiminde sahasında ligin dengesiz takımlarından Alanyaspor karşısına çıkan Ankaragücü, kendisi için oldukça kritik bir virajı 2-0’la geçerek en azından şimdilik rahat bir nefes aldı. Alanyaspor için dengesiz bir takım dememdeki kasıt maçtan maça değişen performansı. Yeni Hocaları Ersun Yanal ile iyi bir çıkış yakalayan ve geçen hafta Başakşehir karşısında aldıkları galibiyetle dikkatleri üzerine çeken Alanyaspor maçında alınan galibiyet bu yönüyle de oldukça önemli.

Aslında maç öncesi aldığımız bir vefat haberi alınan 3 puanın sevincini unutturdu. Sevgili Fatih Güneş ve babası Kahramankazan’da geçirdikleri kaza sonucu hayatlarını kaybettiler. Mekânları cennet olsun inşallah. Keşke o talihsiz kaza olmasaydı da baba oğul bu galibiyeti Eryaman Stadın da yaşayabilseydiler.

Ankaragücü, Alanyaspor karşısına Ömer Erdoğan döneminde ki oyun anlayışından uzak bir anlayışla sahaya çıktı. Daha çok uzun toplarla oyun kurma, baskı ve mücadele. Ankaragücü bu maçı mücadele ederek kazandı. Kötü oynayan oyuncu yoktu. Herkes kapasitesi ölçüsünde elinden gelenin en iyisini ortaya koydu. Takımda dikkat çeken isimler Ali Sowe ve Zahid’di. Herkes Milson’dan bahsediyor ama onun daha çok zamana ihtiyacı var. Topun olduğu pozisyonlar da evet etkiliydi ama topsuz oyunda neredeyse hiç yoktu. Bunun sonucu olarak da Kitsiou, Yusuf karşısında oldukça zor anlar yaşandı. Maç sonu yorumlarda birçok kişi Kitsiou’nun performansını beğenmediklerini dile getirdi ama bu maç Malcuit’te oynasa benzer sıkıntıları yaşayabilirdi sarı-lacivertliler. Milson ilerleyen haftalarda savunma yönünde de etkisini arttırdığı takdirde Ankaragücü için iyi bir kazanım olacaktır.

Yeni transferlerden Hasan Ali Kaldırım hücuma katkı sağlamadan yerinde kalarak rakibin etkili ismi Efecan’ı durdurdu. Her Ankaragücü’n de mutlaka gol bulan Efecan, bu maçta gol bulamadığı gibi Hasan Ali’nin etkili savunması karşısında kaybolup gitti. Sene başı Zanka Spor TV’de programlarda adını sürekli gündeme getirdiğimiz Alanyaspor’un 450 bin euroya kadrosuna kattığı Lusamba’yı izleyenler Fransa 2 Liginden bu adamı nasıl bulmuşlar demesin. Diyorum ya sezon başlamadan bu ismi en az 3 programda gündeme getirdik. Boşa çarçur edilen paraları görünce insan üzülmüyor değil.  

Ankaragücü eğer evinde kazanmaya devam ederse ligde kalma konusunda sıkıntı yaşamayacaktır. Ancak asıl sıkıntı takımda fark yaratan mutlaka kalmalı denilen isimlerin kiralık olmaları. Bu sene 30 transfer yapan ve maalesef istediği başarıyı yakalamayan Ankaragücü Yönetimi en azından Ali Sowe için elini çabuk tutmalı. Yine sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Kitsiou ve Zahidle’de bir an önce sözleşme imzalanmalı. Rizespor’a dönme ihtimali yüksek kaleci Gökhan içinde şimdiden alternatifler düşünülmeli.

Maçtan önce ve maçtan sonra sosyal medyada iki paylaşımda bulundum. İkisinin de ortak paydası aynıydı. Bu saatten sonra Ankaragücü’n den iyi futbol, baskılı oyun, hücum, savunma organizasyonu gibi şeyleri aramamak lazım. Önemli olan sahadan alınan puan ya da puanlar olmalı. Sedat Ağçay kendi futbolculuğundaki hırslı, mücadeleci oyununu şimdi sahaya yansıtmaya çalışıyor oyuncularına. Her maç tutar mı ? her takıma uygulanabilir mi ? Bunları zaman içinde göreceğiz. Mesela mağlup duruma düşüldüğünde nasıl bir reaksiyon verecek takım ve oyunu lehine çevirebilecek mi? Yaşayıp göreceğiz. Hedef bizlerin sezon başından beri söylediğimiz, birçoklarının yeni farkına vardığı öncelikli amacın ligde kalmak olmalı.

Amacı ulaşmak için Ankara’da oynanan maçlar çok önemli. Deplasmandan alınan puanlarda ekstra olacak. İşte bu hafta oynanacak Sivasspor maçı ekstra puan maçı. Perşembe günü Avrupa kupasında zor bir maça çıkacak Sivasspor’un turu geçmek adına varını yoğunu ortaya koyacağı maçın ertesinde Pazar günü sahaya hem bedenen hem de kafa olarak yorgun çıkacağını göz önüne aldığımız da Sedat Hoca ve talebelerinin en azından 1 puanla Ankara’ya döneceğini düşünüyorum. Benim maç skoru tahminim 3-1.

Son olarak sizlerden ricam Zanka Spor TV’ye abone olmayan varsa bize destek olmak adına abone olursanız bizi mutlu edersiniz.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
241