Zanka

Serkan Macit


Serkan Macit

TFF 1. Lig’de sezon sonuna gelindikçe heyecanda tüm hızıyla devam ediyor. Süper Lig yolunda emin adımlarla ilerleyen Ankaragücü, belki de bu sezon en çok istediği maçı oynadı...

Hedefsiz takımlarla oynamak dışarıdan bakıldığında kolay gibi gözükse de, stresten uzak sahaya çıkan Adanaspor karşısında, Ankaragücü hakem faktörüne rağmen kendinden emin oynayarak bir galibiyet aldı. 

Maç öncesi Erdem ve Owusu’nın olmadığı bir haftada Mustafa Dalcı’nın nasıl bir kadro çıkaracağı merak konusuydu. Şahverdi ve Cem Ekinci’yi ilk 11’de görünce Dalcı’nın diğer haftalardan farklı bir oyun anlayışı ile sahada yer alacağı belli oldu. Maçın başlangıcı ile birlikte son haftaların formda ismi Atıf ile birlikte Zahid’in orta saha performansı, Şahverdi’nin oyunu hareketlendirmesi, Geraldo’nun üstüne koyarak devam etmesi, Abdullah’ın yaşını yok sayarak sahada ki mücadelesi derken Ankaragücü haklı bir galibiyet aldı. Sezon başında en önemli transferlerden biri olarak sayılan ancak bu sezon bir türlü istenilen performansı ortaya koyamayan Cem Ekinci’nin golü bulması hem ona moral oldu hem de ilerleyen haftalarda kendisine daha verimli bir oyun getirecektir.

Ankaragücü 3 maçlık Şampiyonluk serisinin ilk maçını firesiz geçti. Serinin diğer iki maçı Altınordu ve Balıkesir deplasmanı. Ankaragücü eğer bu iki maçı da kayıpsız geçer ve 6 puanı alırsa hafta içi ve hafta sonu rakiplerinin de maçları dikkate alındığında gelecek hafta sonu Süper Lige çıkmayı garantilemiş olur. Çarşamba günü Altınordu maçına sezonun final maçı diyebiliriz. Son haftaların en formda takımlarından Altınordu bir yandan da ligde kalma mücadelesi veriyor. Bu sebeple Ankara’dan mutlak puan ya da puanlarla dönmek isteyecektir. Önceliği 1 puan olacak Altınordu karşısında Ankaragücü eğer erken golü bulursa rahat bir galibiyet alır. Açıkçası golü bulamazsa geçen her dakika Ankaragücü aleyhine işlerde diyemiyorum. Zira çok tecrübeli bir takım var ve 90 dakika boyunca her dakika golü bulabilecek bir potansiyele sahip takım. Maçın Çarşamba günü 16:00 da olacak olması taraftar sayısını olumsuz yönde etkileyecektir elbet ama yine 10 bine yakın bir taraftar karşısında güzel bir oyunla 3 puan daha şampiyonluk hanesine yazılır.

Gelelim tribünlere ve Ankaragücü taraftarına. Maç sonu konuştuğum bazı eski ve yeni Yöneticiler tribünleri çok beğendiklerini ve taraftarın kendileri için büyük güç olduklarını söylediler. Açıkçası Ankaragücü’nün taraftarının potansiyelini iyi bilen biri olarak ben Adanaspor karşısında tribünlerin performansını iyi bulmadım. Ailelerin çokluğu, kadın taraftar sayısının fazlalığı, çocukların ürünleri ile tribünlerde olması çok güzeldi elbet ama bu güzellik sahaya baskı anlamında aynı şekilde yansımadı. Ankaragücü tribün gruplarının hepsi kendi adına güzel işler yapmak istiyor ama bu güç birleşmedikçe maalesef Stat da her kafadan bir sesin çıktığı ve dışarıdan bakıldığında gürültü kirliliğinden ileri gitmeyen bir ortam oluşuyor. Dedim ya bu tribünün potansiyelini iyi bilen biri olarak istenilse nasıl bir gücün ortaya çıkacağını bildiğim için Adanaspor maçında birçok kulüp için iyi kabul edilecek tribünü ben Ankaragücü adına iyi bulmadım.

Maç sonrası en çok konuşulan bir diğer konu da Mustafa Dalcı’nın gelecek sezon takımın başında kalıp kalmayacağıydı. Sene başından beri düzenli olarak eleştirilen Dalcı, takımı Süper Lige taşıyor. Takım iyi Hoca kim olsa zaten bu başarı gelirdi eleştirileri Hocaya karşı büyük haksızlık olur. Bu oyuncu kadrosunu hazırlayan, motive eden ve eleştirilerden ders çıkaran isimde Mustafa Dalcı. Adanaspor maçında göze hoş gelen futbol bundan sonra kalan maçlarda devam ederse Hocanın gelecek sezon için kredisine de artı yazmaya devam edecektir.

Ankaragücü her hafta hakem kıyımına uğrasa da oyuncuların inancı ve motivesi bir şekilde hakemin önüne geçmeye devam ediyor. Bu hafta verilmeyen penaltı için ne desek boş. Her hafta benzer kartlar, benzer kararlar. Birileri taş koymak için düğmeye bassa da, İstanbul takımlarını kollamaya devam etse de Ankaragücü hak ettiği lige Süper Lige geri dönüyor.

Son olarak ta Pazartesi günleri canlı olarak Zanka Spor TV’de yaptığımız Muhabbet Futbol programına gösterdiğiniz ilgi ve program sonrası gönderdiğiniz güzel mesajlar için teşekkür ediyoruz. Sevgili Metiner Erdem ve Berkay Aydın ile birlikte güzel bir program gerçekleştiriyoruz. Ahmet Sülak fırsat buldukça aramızda oluyor, sağ olsun Atila Kiper kırmıyor katılıyor. Biz zevk aldığımız bir program yapıyoruz inşallah size de aynı şekilde yansıyordur. Kanala Abone olmayı ve destek olmayı unutmayın lütfen.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
5