Zanka

Danyal Kürek

Twitter


Danyal Kürek

Dışarı çıkamıyorsunuz ve televizyonda bilindik yayınları izlemekten sıkıldınız.

Bunun için size on tane alışılmışın dışında film önermek istedik. İyi seyirler dileriz...

1) Amélie - Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain

Yapım Yılı : 2001  

Yönetmen : Jean Pierre Jeunet

Oyuncular : Audrey Tautou – Mathieu Kassovitz

Sıra dışı bir çocukluk geçiren Amélie etrafındaki insanlara mutluluk dağıtmak için elinden geleni yapar. Audrey Tautou’nun olağanüstü tatlılıkla canlandırdığı Amélie karakteri ve filmin oldukça zengin ve göz kamaştırıcı görselliği yan yana gelince unutulmayacak bir eser ortaya çıkmış. Filmin her yanından adeta yaratıcılık ve pozitif enerji akıyor. Mutlaka izlemelisiniz.

2) Can Dostum – Intouchables

Yapım Yılı : 2011

Yönetmen : Olivier Nakache - Éric Toledano

Oyuncular : François Cluzet – Omar Sy

Boynundan aşağı felcli, zengin iş adamı Philippe Pozzo di Borgo kendine bir bakıcı aramaktadır. İşsizlik parası kesilmesin diye gönülsüz olarak iş görüşmesine giden kahramanımız Driss öbür bakıcı adayları gibi sıkıcı ve ciddi olmadiğı için zengin iş adamının dikkatini çekmektedir. Gerçek bir hikayeden uyarlanan bir film. Fransa’da gösterime girdiğinde yaklaşık 19 milyon izleyiciyi sinemaya çekmistir.

3) Zamanın bir Yerinde - Somewhere in Time

Yapım Yılı : 1980

Yönetmen : Jeannot Szwarc

Oyuncular : Christopher Reeve – Jane Seymour

Genç ve başarılı bir yazar ilham alamadığı için bir otele yerleşir. Otelde dolaşırken bir kadının eski fotoğrafına aşık olur. Bu kadınla tanışmak için zamanda geri gitmeye karar verir. Zamanda yolculuk ve aşk hikayesini içinde barındıran bir film. Cazcı Kardeşler filmiyle aynı anda sinemada gösterildiği için gölgede kalmış bir yapım. Mantığınızı devre dışı bırakırsanız bu filmi çok seveceksiniz.   

4) Bela – Duel

Yapım Yılı : 1971

Yönetmen : Steven Spielberg

Oyuncular : Dennis Weaver

Heyecandan ekrana mıhlanmak istiyorsanız bu yapımı mutlaka izlemelisiniz. Spielberg’in ilk uzun metrajlı filmi. Televizyon için çekilmiş bir film olmasına rağmen sonradan sinemalarda gösterime girmiş bir yapımdır. İş görüşmesi için arabasıyla uzun bir yolculuğa çıkan David Mann yolda bir tankerle tartışmaya başlar. Birbirlerini solladıktan sonra durum bir ölüm kalım savaşına dönüşür.

5) Kahvaltı Kulübü – The Breakfast Club

Yapım Yılı : 1985

Yönetmen : John Hughes

Oyuncular : Judd Nelson – Molly Ringwald – Emilio Estevez

Disiplin cezası nedeniyle beş öğrenci Cumartesi gününü okulda geçirmek zorunda kalır. Birbirine zıt olan karakterler zamanla ortak noktalarını keşfederler. Bender karakterini canlandıran Judd Nelson çekim sırasında filmdeki karakterden çıkmayıp yönetmen tarafından kovulma noktasına gelmiştir.

6) Aramızdaki Sözler – The Mountain between us

Yapım Yılı : 2017

Yönetmen : Hany Abu-Assad

Oyuncular : Idris Elba – Kate Winslet

Birbirine yabancı bir foto muhabiri ve bir beyin cerrahının ucuşları fırtına nedeniyle iptal edilir. Bu nedenle özel bir uçak kiralamaya karar verirler. Uçus sırasında pilot felç geçirip hayatını kaybeder ve uçak dağların arasına çakılır. Kahramanlarımız için zorlu bir hayatta kalma mücadelesi başlar. Karantinada, sıcacık evinizde izlenilecek ideal bir film.

7) Küçük Gün Işığım – Little Miss Sunshine

Yapım Yılı : 2006

Yönetmen : Jonathan Dayton – Valerie Faris

Oyuncular : Greg Kinnear – Steve Carell – Alan Arkin

Çocuklar için düzenlenen güzellik yarışmasına katılmaya hak kazanan Olive ailesiyle birlikte bir Volkswagen T1 ile yarışmaya yetişmek için yola düşer. Alan Arkin’in performansını izlemek için görülmeye değer bir yapımdır. Komedi dozajı çok iyi ayarlanmış ve doğal oyunculukla bezenmiş bir film izlemek istiyorsanız bu yapım tam size göredir.

8) Acımasız Tanrı – Carnage

Yapım Yılı : 2011

Yönetmen : Roman Polanski

Oyuncular : Christoph Waltz – Jodie Foster – John C. Reilly – Kate Winslet

Yasmine Reza’nın tiyatro oyunundan uyarlanan film. İki aile çocuklarının kavgasını medeni bir şekilde tartışmak isterler. İlk başta son derece kibar ve anlayışlı başlayan konuşma, zaman içinde sataşmalara ve hakarete varır. Tek mekanda çekilmiş bir yapımdır.

9) Asabiyim Ben – Relatos salvajes

Yapım Yılı : 2014

Yönetmen : Damián Szifron

Oyuncular : Ricardo Darin – Oscar Martinez – Leonardo Sbaraglia

Altı farklı bölümden oluşan film. Öfke ve intikam konuları işleniyor. Senarist Damián Szifron  filmin senaryosunu banyoda yazmıştır. Arjantin sinemasının ortaya çıkardığı bol kara mizahı barındıran bir yapım.

10) Uçaklar, Trenler Ve Otomobiller – Planes, Trains and Automobiles

Yapım Yili : 1987

Yönetmen : John Hughes

Oyuncular : Steve Martin – John Candy

Şükran gününü ailesinin yanında geçirmek isteyen reklamcı Neil Page New York’tan Şikago’ya ulaşmak için uçağa yetişmeye çalışır. Kar fırtınası nedeniyle uçus başka bir şehire iniş yapar. Uçakta yanında oturan son derece geveze ve sinir bozucu Del Griffith ile Şikago’ya başka bir araçla ulaşmaya çalışırlar ama yolculuk hiç de kolay geçmeyecektir. Seksenli yılların en başarılı komedi filmlerindendir.

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
4