Zanka

Duygu Batu Bayrak

Instagram


Duygu Batu Bayrak

Yazar, Bilal Civelek’in Kelebeğin Günlüğü ve diğer bütün kitaplarını çok kişi bilir.

Dilden dile anlatılan eserleri sonrasında gerçek bir hayat öyküsü olan yeni romanı” Unuttum Sanma” kitabı da okuyucuyla buluştu. Genç bir öğretmenin terör örgütü tarafından kaçırılmasını konu alan usta yazarımız adeta film gibi bir eser çıkarıyor.  Haftanın kitapları listesine girdi bile. Yediveren Yayınlarından çıkan” Unuttum Sanma “okurun ilgisini ilk günlerden kazandı.”

   Bir insan düşünün artık öldürülmeyi kabul etmiş. Ama esir olduğu yer de nasıl öldürüleceğini bilmiyor. Bunu düşünüyor. Bir insan buna kaç gün dayanır? Diyor ki “ Ölümü zor kılan ölmek istememek” ne doğru. Hiç düşünmemiştim bunu, kitabı okumadan önce.  Kitabı bitirdiğimde Şükür etmeyi öğrenecek, kaybettiklerinize rağmen hayat size mutluluk için daha çok sebep vermiş olduğunu fark edeceksiniz. Gözyaşlarınızı zaman zaman tutamayacaksınız.

  “Kimse kimseye benzemez. İnsan parmak izi gibidir. Ben olsaydım sözü bedenine bakmadan gözü kapalı bir elbiseyi giymeye benzer.”

“ Her insan mutlu olmak için hayaller kurar. Fakat en güzel hayallerin dikenli yollardan sonra geldiğini unutur.”

“ Herkes niyetinin ekmeğini yer. Niyetler kaderin kalemidir. İyi niyet kaleminde sadece sevgi akar.”

“Hiçbir şey tesadüf değildir. Öyle olsaydı, havaya fırlatılan taş aşağıya düşmeyebilirdi.”

“İnsanların adalet dediği şey, masumların idam sehpasından başka bir şey değildir.”

Bu sözleri size kitabın içinden aldım. Başladığınızdan elinden düşüremeyeceğiniz bu kitap bir vatan uğruna neler feda edilmiş tam olarak bunu anlatıyor. Hem de bir an bile pişman olmadan. Kitabın kapağını kapattığınızda eminim ki aldığınız nefes için bir kez daha şükredeceksiniz.

                                                                       Arka kapak

İnsanın aldığı her nefes, ölüme ‘Geliyorum!' diyen bir selamdır."

Kaleme almış olduğu eserlerle okurların gönlünde taht kuran yazar Bilal Civelek, sizleri bu kez insanlığın en büyük yarası olan şiddet ve terör olaylarının gölgesindeki dramatik bir aşk hikayesiyle derin bir vicdan yolculuğunu çıkarıyor.

Bu hikâyeyi okuduktan sonra muhtemelen bir rüyadan uyanmış hissedecek; hafifçe geriye yaslanarak şu sözleri mırıldanacaksınız:
"Sakın onlarla gitme!

Onlar, kötülüklerinden başka kaybedecekleri olmayan bir sürüdür.
Zaten karanlıktan gelmişlerdi, yine karanlığa gidiyorlar. Bu sürü çok kalabalık. Denizdeki dalgalar gibi sayısız. Geçmişi yok, geleceği yok.

Sakın onlara kapılıp gitme!
Onların yıldızlardan haberleri yok. Gökyüzünden yeryüzüne, dünyanın merkezindeki sevgiden haberleri yok.

Yapma çiçeğe benzerler; sahte, renksiz ve kokusuz…
Sakın onlara kapılıp, gitme!"

 

YAZAR BİLAL CİVELEK KİMDİR?

1960 Elazığ doğumlu olan Bilal Civelek, ilk ve orta öğrenimini Elazığ’da tamamlamıştır. Elazığ PTT önünde Teksas, Tomkis alıp satma ve okumak en büyük zevki olmuştur. Ortaokuldan sonra Endüstri Meslek Lisesini bitirmiştir.

Bilal Civelek, yüksek lisansını Çukurova Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı bölümünde tamamlamıştır. Türkçe ile Türk Kültürü üzerine 5 yıl Stuttgart şehrinde eğitim vermiştir. Türkiye’de ise Almanca Öğretmenliği yapmaktadır.

Yazar lise döneminde Son Havadis Gazetesinin muhabirliğini yaptığı sırada Karadeniz’de görev yapmış ve Hürriyet Gazetesinin yerel muhabirliğini de yürütmüştür. Kitaplarını ise Güneydoğu’da görev yaparken yazmaya başlamıştır. Günışığı ve Yeniçağ gibi birçok gazetede köşe yazarlığı yapmıştır.

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1