Zanka

Milli Takım son üç maçta yedi puan aldı. İlk maça başlarken yedi puan alınacak denilse herkesi aklına Letonya'yı yeneriz o zaman Hollanda ve Norveç'ten birinden beraberlik birini de yenmek harika derdi.

Fakat biz yine olmayacak olanı başardık. Ama bu yazı bir maç yazısı değil. Bir itiraz yazısı. Neden olmayacak olanı başarma konusunda bu kadar ısrarcıyız konu milli takımdaki covid vakaları. Şaka gibi milli takımın neredeyse tamamı covid 19'a yakalandı. 

 

Teknik direktör Şenol Güneş, İspanya yolculuğu dönüşünde bazı oyuncularla konuştuğunu ve yorgunluk ve halsizliğin jet lag meselesinden kaynaklandığını söylediklerini iletti. Önce futbolcu sonra hocaya sormak lazım dünyanın en belirgin problemi covid iken akla jet lag gelmesi saçmalık değil mi?

 

Hepsini geçin bizler toplum olarak neden bu kadar vurdum duymaz bir toplumuz. Bir yerde oturmaya gittiğinde masaları birleştirip yirmi kişi oturmayı anladım da covid döneminde futbolcuların gruplar halinde sosyal mesafe gözetmeden birlikte vakit geçirmeleri sadece süreçteki gençlerin vurdumduymazlığıyla mı açıklanabilir. 

 

Farkındalık meselesi maalesef başarabilenler için yorucu hale geldi. Toplumsal düzlemde ilerlemedikçe kişisel iyileştirmeler boşuna. Ağızlarımıza pelesenk olmuş, bize bir şey olmaz, boş ver gibi ifadeler meyalindeki ifadeler dilimize kelepçelenmiş. Üstelik vurdumduymazlık göz önünde olan kişilerden geldiğinde insanın şımarıklığı karşısında kolektif sorumluluk çabalarının daha da yoğunlaşması gerekecek. 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver