Zanka

Beyaz Gölge


Beyaz Gölge

Ankaragücü mutlak galibiyet parolası ile çıktığı Kasımpaşa maçından 1 puan aldı. Sarı-Lacivertliler bu sonuç sonrası son 5 ligin 4’ünden beraberlikle ayrılmış oldu.

Alınan 1 puan Pazar günü takımına destek için tribünde yerini alan taraftarları çok mutlu etmedi. Herkesin beklentisi geçen sezon transfer yasağının kalktığı hafta oynanan Kasımpaşa maçındaki gibi bir sonuçla sahadan ayrılmak olunca, alınan 1 puan da ortaya konan futbolda karamsar havayı dağıtmadı.

Açıkçası Ankaragücü maçı öncesi rakiplerinin oynadığı maçlarda ortaya çıkan sonuçlar ligde tutunmak, üstündeki takımları yakalamak, moral kazanmak için büyük bir fırsat sundu Ankaragücü’ne.  Konyaspor, Kayserispor ve Kasımpaşa maçlarından 2 puan yerine 5-6 puanla ayrılmış olunsaydı bugün daha farklı konuşur olurduk. İnşallah ilerleyen süreçte bu puanları aramak zorunda kalmayız. Başkan Fatih Mert ve Yönetim Kurulunun transfer yasağını kaldırmak için nasıl bir mücadele verdiğini bir kez daha anlatmaya gerek yok. Gönül isterdi ki yasak devre arasında kalkmış, kamp dönemini yeni transferler ve Hoca bir arada geçirmiş olsun. Ne demek istediğimi ilerleyen haftalarda göreceksiniz. Perşembe günü gelip, tek antrenmanla Pazar günü maça çıkmak kolay iş değil. Uyum süreci ve hava değişimine adapte olduktan sonra yeni transferlerin gerçek güçlerini de görmüş olacağız. Geçen sene bu süreç çok kısa sürmüş ve Ankaragücü ligde kalmıştı. Bu sene sürecin süresi kaderi belirleyecek en büyük etken olacak.

Kasımpaşa maçında görülen en büyük eksik Ankaragücü’nün orta sahada oyun kurma problemi ve bundan kaynaklı olarak da hücumda yaşanan pozisyon kısırlığı. Mustafa Reşit Akçay çevresine orta sahada ki sorunu Oscar Scarione ile çözeceğini söylemiş. Tabi bunu sadece Hocanın değil Oscar’ın da istemesi lazım. Evet, yüzünde maske ile oynamak çok kolay bir iş değil ama o gerekçe bile bu kadar etkisiz olmanın izahı olamaz.  Artık Oscar kararını vermek zorunda. Türkiye’ye ilk geldiği günlerde Kasımpaşa’da oynadığı futbol seviyesine çıkarsa Ankaragücü’nün en büyük silahı olacağı kesin, çıkamazsa da son şansını da kaybetmiş olacak. Kasımpaşa maçında göze çarpan bir başka detayda eski futbolcuların formsuzluğu. Özellikle Kulusic ve Pinto bu hafta bekleneni ortaya koyamadı. Stelios Kitsiou takımın en çok hücuma top taşımaya çalışan oyuncusu ancak son bitiriş hareketlerinde daha verimli olması lazım. Takıma yeni katılan ve iki topu direkten dönen,  Saba Lobjinadze Ankaragücü’nün en önemli transferi bana göre. Pozisyon üretmekte zorluk çeken Ankaragücü’nün özellikle deplasman da oynadığı maçlarda Saba ve Kitsiou’nun karşısında oynayan oyuncuların işleri hiçte kolay olmayacak. Sahaya çıktığı ilk maçta penaltıdan beraberlik golünü atan Rodrigues maç içinde belli sürelerde ortaya koyduğu futbolla ilerisi için umut verdi. Sahaya ilk 11 de çıkan yeni oyunculardan Lukasik ise uyum sorununu en çok yaşayan isim oldu. Bir ara Mustafa Reşit Akçay saha kenarına çağırarak topu daha çok almasını, oyuna daha çok dâhil olmasını istedi Lukasik’ten. O dakikadan sonra topla daha çok buluşsa da beklenilen performansın çok altında kaldı.

Ankaragücü için zorlu bir takvim var kapıda. Bu Cuma Malatya deplasmanı, arkasından Fenerbahçe, Gençlerbirliği ve Beşiktaş maçları. Bu 4 maçtan en az 7 puan alınması gerekiyor. Mustafa Reşit Akçay’ın ve oyuncuların yeni olmaları nedeniyle bu 4 maç içinde bir öngörüde bulunmak mümkün değil. Her sonuç çıkabilir bu maçlardan. Ben bu hafta oynanacak maçta Ankaragücü’nün 3 puana daha yakın olduğu düşüncesindeyim. Zaten Ankaragücü artık kazanmak zorunda. Alınan transferlerin neredeyse tamamı hücuma hızlı çıkabilen oyunculardan oluşuyor. Malatya maçında Saba ve Rodrigues’in potansiyellerini sahaya daha iyi yansıtabilecekleri bir ortamda, eğer basit gol yeme huyunu tekrarlamazsa sarı-lacivertliler haftalar sonra 3 puanla tanışmış olur ve ertesi hafta dolu tribünler önünde Fenerbahçe maçına büyük moral motivasyonu ile çıkarlar.

Başkan Fatih Mert transfer yasağını açarken, sadece bu senenin değil gelecek sezonunda planlamasını yaptı. Eğer transfer aşısı tutar ve ligde kalınırsa seneye 1-2 transferle ile yola devam edilir. Aklımıza bile getirmek istemediğimiz durum olur ve Ankaragücü alt lige düşerse de, seneye takımı üst lige taşıyabilecek bir kadro oluşturuldu. Bu kadar emeğin karşılığı bir alt lig olmamalı. Bütün Yönetim Kurulu ve futbolcular ligde kalacakları konusunda kesin konuşuyorlar. Mustafa Reşit Hoca maç sonu açıklamasında inanmadığı görevi kabul etmeyeceğini söyledi. Keza penaltı pozisyonunda ısrarla yere oturarak hakkını söke söke alan Orgill’de ‘’ Ben Ankaragücü’nün hakkını kimseye yedirmem. Bu takım düşmeyecek, buna izin vermeyeceğiz.’’ diyerek konuya noktayı koydu. Malatya maçı ile birlikte çok farklı bir Ankaragücü izleyeceğimiz kesin.

Ankaragücü tribünlerinin büyük kesimi bir oyuncuya haksızlık yapıyor. Kim bu isim kaleci Korcan. Yediği goller sonra ağır eleştiri yapılan Korcan’ın kurtardığı pozisyonlar hiç gündeme gelmiyor. Maç 1-0 iken ofsayt diye iptal edilen gol öncesi yaptığı kurtarış maçın kaderini değiştirdi. Eğer topa müdahale refleksini göstermese ve o pozisyon gol olsaydı puan alınamadığı gibi, umutlarda kaybolacaktı. Sadece bu maç değil puan alınan her maçta en az 2-3 kritik kurtarışı var Korcan’ın. Bu kadar ağır eleştirilmesini doğru bulmuyorum. Zaten maç sonrası attığı mesajda da bu konudan ne kadar üzgün olduğunu paylaşmış oldu bizlerle.

Taraftarların en çok eleştirdiği konulardan biride Kulübün sosyal medya hesapları. Fatih Mert konu ile ilgili dün yaptığı paylaşımda iki isimle anlaştığını açıkladı. Ben bu yazıyı yazdığım saatlerde henüz isimleri öğrenememiştim ama bu konuda isimlerden birinin Muhammed Erdoğan olması birçok kişiyi mutlu edecektir. İnşallah kendi isteği ayrılan Muhammed tekrar görevinin başında yerini alır. Umarım bundan dan sonra Profesyonel kulüplerde olması gerektiği şekilde bir yönetim gösterir yeni arkadaşlar.

7 ay önce yayın hayatına başlayan Zanka Medya her gün üstüne koyarak devam ediyor. 7 ay içerisinde 40 bin aboneye ulaşan Zanka TV de çok farklı programlarla binlerce izlenirlik yakalanarak güzel işlere imza atılıyor. Siz, Ankaragücü taraftarları ilk günden beri verdiğiniz destekle bizlere moral ve güç veriyorsunuz. zanka..com.tr de yayınlanan yazılarıma gösterdiğiniz ilgi içinde ayrıca teşekkür ederim. Ankaragücü ile ilgili Zanka TV de bir şeyler yapmak için düşünce aşamasındayız. Yakında inşallah Ankaragücü içerikleri de Zanka TV ekranlarında sizlerle olacak.

Malatya maçı ile birlikte güneşli günlerin Ankaragücü üzerine doğması isteğiyle herkese mutlu haftalar.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
25111