Zanka

Mücahit’in anlamı kutsal bir ülkü, özellikle de İslam adına savaşan kişi demektir. Bu ismi genelde Siyasal İslamcılar, dinine düşkün vatandaş ile dinine düşkünmüş gibi gözüken dinciler çocuklarına verirler.

İslam için adalet için hak hukuk için savaşan mücahitler büyük bir değişime uğradılar.

Bu değişim öylesine sarsıcı ve köklüydü ki evrimleştiler desek yanlış bir şekilde ifade etmiş olmayız.

İslami yaşam tarzını, bir hırka bir lokma ekmeği reddedip modern yaşamın tüm nimetlerinden sınırsızca faydalanır oldular.

Mücahitler eski mücahitler değil. İktidarın büyütüp beslediği yeni bir tür burjuva sınıf haline geldiler. Fakat söylevleri yine İslami.

AKP bünyesindeki günümüz mücahitleri İslam adına savaş vermiyor, daha çok mensubu oldukları partinin selameti ve devamlılığı için mücadele veriyorlar.

Elbette bu mücadeleleri ve sadakatleri karşılıksız kalmıyor.

Yaşamlarını Arap usulü bir hedonizm üzerine inşa edip yeryüzündeki tüm zevkleri tatmayı amaç edinmiş haz odaklı bir yaşam sürüyorlar. Fakat dikkat ediniz, söylevleri İslami.

Beni düşündüren şey mücahitler ismini verdiğim bu yeni sosyal sınıfın gelecekteki durumu.

Malum iktidarlar gelip geçicidir. Peki, artlarında bıraktıkları mücahitler ne olacak?

Bu insanlar lüks ve şatafata alıştı, bu insanlar gücün sağladığı ayrıcalıklara alıştı, bu insanlar fütursuzca yaşamaya alıştı ve sayıları küçümsenecek kadar da değil. Artık Arap usulü hedonizmi benimsemiş bir sosyal sınıflar.

Diktatörlük olmadığımıza göre AKP bugün var, yarın yok. Mücahitler için de bugün var, yarın yok diyebilir miyiz?

Diyemeyiz. Çünkü onlar otoritenin resmi olmayan ordusu. Bu orduya dağılın bakalım oyun bitti diyebilir miyiz?

Deriz demesine de… Ben onların o günkü durumunu, içine düştükleri çıkmazı ve psikolojilerini düşünüyorum.

Beş bin liralık atkı takan, on bin liralık ayakkabılar giyen, milyonluk araçlar kullanan, süper lüks yaşamlar süren, güya İslam için savaşan bu mücahitler, o gün geldiğinde mağduriyetlerini nasıl dile getirecekler?

Ellerinden oyuncakları alındığında, elverişli yaşamlarına veda ettiklerinde yargıya terörist, yeni iktidara iş birlikçi mi diyecekler? Sayıları az buz değil, nasıl bir kampanya yürütecekler?

Mücahitler taraf değiştirir devrimci olur, Atatürkçü milliyetçi olur… Filhakika eski tatlı hayatlarına kaldıkları yerden devam edebilirler mi şüpheliyim.

Sosyal medya sayesinde o tatlı hayatları, taşkınlıkları öylesine göze batıyor öyle tepki topluyorlar ki hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

İktidarda kalmak ve tek adam olmak uğruna sistemi dahi değiştirenler sadece demokrasiye, güçler ayrılığına zarar vermiyor, arkalarında bıraktıkları mücahitlerle de zarar verecekler.

 

 

 

 

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
21